Erbicide totale sau selective? Iată cum faci alegerea corectă!

127
Erbicide totale sau selective? Iată cum faci alegerea corectă! - erbicide-2-1689751660.jpg

Articole recomandate

Există anumiți factori care pot influența dezvoltarea armonioasă a diferitelor plante, iar selectarea tipului potrivit de erbicide este unul dintre aceștia. Drept urmare, alegerea unor astfel de produse trebuie făcută cu atenție, luându-se în considerare soluțiile cele mai bune pentru problema cu care te confrunți, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

 

De exemplu, unul dintre criteriile de care trebuie să ții cont se referă la elementele pe care îți dorești să le îndepărtezi. Este important să știi dacă îți dorești să combați toate tipurile de plante de pe un anumit sol ori să renunți doar la buruieni, lăsând plantele de cultură neafectate.

 

Din fericire, articolul de față îți vine în ajutor, explicându-ți care sunt diferențele dintre rezultatele obținute prin utilizarea unor erbicide totale, respectiv selective. Așadar, iată care sunt informațiile pe care ar trebui să le cunoști!

 

Când este nevoie de erbicide totale?

 

O astfel de soluție poate fi ireversibilă (sau să aibă efecte pentru o perioadă îndelungată), motiv pentru care se recomandă să recurgi la aceasta doar în cazuri extreme. Un exemplu din ultima categorie ar fi situația în care un terenul cultivat a fost invadat de buruieni de care nu ai reușit să scapi prin metode mai puțin agresive. În astfel de momente, se folosesc produse în a căror denumire este inclusă sintagma „totale”.

 

În spatele acestei denumiri, se găsește ingredientul esențial, care determină și caracteristicile acestor tipuri de produse. Mai exact, este vorba de Glifosat, o substanță activa deosebit de potentă, care poate îndepărta toate plantele de pe un anumit teren, fie că este vorba de un câmp sau de o grădină.

 

Modul său de funcționare implică distrugerea epidermei, ceea ce face ca planta să se usuce și să moară. Efectele încep să apară în aproximativ două ore. În plus, poți opta pentru produse care nu acționează sistemic, altfel spus, care nu distrug și rădăcina.

 

În concluzie, apelează la erbicide totale dacă îți propui să elimini toate plantele de pe o anumită suprafață. În general, astfel de soluții sunt ideale pentru spațiile necultivate (câteva exemple în această direcție fiind căile ferate sau marginea șoselelor), dar pot fi folosite și pe solurile în care și-a făcut apariția vegetație nedorită. De asemenea, sunt recomandate și pentru aleile din curți sau pentru plantațiile viticole, de livezi, pepiniere pe care nu se va cultiva nimic în anul respectiv.

                                                                    

Când este nevoie de erbicide selective?

 

Spre deosebire de situațiile descrise anterior, cele în care sunt utilizate produsele selective sunt cele în care se dorește doar eliminarea plantelor dăunătoare. Datorită ingredientelor prezente în astfel de produse, buruienile sunt îndepărtate, iar plantele de cultură nu sunt afectate din niciun punct de vedere.

 

Categoria de produse selective se împarte, la rândul său, în alte două subcategorii. Este vorba despre cele preemergente, care se aplică înainte ca buruienile nedorite să își facă simțită prezența, și cele postemergente, utilizate în etapele de vegetație a culturilor. Alt criteriu de împărțire a acestor produse se referă la spectrul de combatere, distincție prin care produsele sunt fie dicotiledonate, fie monocotiledonate.

 

Alegând tipul potrivit de produse și folosind soluții eficiente la problemele care apar pe parcurs, cultura pe care o îngrijești va avea parte de rezultatele pe care ți le-ai dorit încă de la început!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0866 secunde