Modificări ale termenelor-limită în falimentul Euroins. Vezi până când poți achiziționa o altă poliță

183
Modificări ale termenelor-limită în falimentul Euroins. Vezi până când poți achiziționa o altă poliță - euroinsromaniaridicarelicentafun-1689788399.jpg
Casa de insolvenţă CITR, în calitate de lichidator judiciar al asiguratorului Euroins, intrat în faliment, anunţă că termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor la masa credală este 4 august 2023. Deţinătorii de poliţe în vigoare emise de către Euroins pot contracta un alt furnizor de RCA până pe 8 septembrie 2023, inclusiv.


“CITR, în calitate de lichidator judiciar al Euroins, a solicitat şi a primit aprobarea Tribunalului Bucureşti pentru prelungirea unor termene de interes pentru creditori. Solicitarea CITR are la bază dorinţa şi necesitatea de a informa cât mai mulţi creditori ai Euroins despre faliment şi drepturile pe care le au. Termenele actualizate sunt după cum urmează:


· termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor la masa credală este 04.08.2023


· termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe este 4 septembrie 2023


· termenul de definitivare a tabelului creanţelor este 28 august 2023


· data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 8 septembrie 2023”, anunţă CITR.


Conform legii şi deciziei instanţei deţinătorii de poliţe emise de către Euroins au de la declararea falimentului, maximum 90 de zile, adică până pe 8 septembrie 2023 inclusiv, pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.


Deţinătorii de poliţe pot solicita în toata această perioadă rezilierea contractelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, poliţele vor înceta de drept în 90 de zile, termen care se împlineşte la 8 septembrie 2023.


Termenul de 90 de zile nu se aplică contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, prevăzută în secţiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care termenul de încetare de drept este de 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, în speţă 7 noiembrie 2023; în aceleaşi condiţii, încetează de drept şi contractele de reasigurare.


Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 262/17.03.2023.


Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul lichidatorului judiciar, CITR, şi pe site-ul FGA: https://www.fgaromania.ro/.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3818 secunde