Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu:

„Plafonarea tarifelor la poliţele RCA după ieşirea Euroins de pe piaţă, un lucru bun”

185
„Plafonarea tarifelor la poliţele RCA după ieşirea Euroins de pe piaţă, un lucru bun” - 1-1684661175.jpg

Articole de la același autor

Plafonarea tarifelor la poliţele RCA după ieşirea Euroins de pe piaţă a fost un lucru bun, este de părere preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

„Tarifele au fost plafonate de către Guvern ca să se poată absorbi şocul ieşirii unei companii foarte mari, Euroins, de pe piaţă, ieşire care vine la scurt timp după ce a ieşit altă companie mare, City. Ideea este să folosim această perioadă de şase luni, din care deja s-au scurs două, ca să se calmeze piaţa şi ca să pregătim o legislaţie mai bună, care să ne asigure că în viitor nu vor mai fi probleme pe piaţa RCA.

Aştept cu încredere că, până la sfârşitul celor şase luni, va exista un act normativ care să rezolve problemele pe piaţă. Cea mai importantă pe care-o vedem noi este lipsa de control asupra costurilor, care induce sau e inevitabil să inducă o creştere a preţului poliţelor RCA”, a explicat Bogdan Chiriţoiu.

În opinia sa, faptul că anumiţi asigurători vor să stabilească tariful poliţelor în funcţie de anumite criterii, cum ar fi kilometrajul maşinii, nu reprezintă o problemă, ci faptul că nu există un mecanism prin care să fie controlat cât cheltuiesc aceştia cu reparaţiile maşinilor.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a anunţat, pe 17 martie, că a decis să retragă autorizaţia de funcţionare a societăţii Euroins România, constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0419 secunde