Număr record de românce pe tablourile de la Australian Open. Simona Halep se pregăteşte intens

256
Număr record de românce pe tablourile de la Australian Open. Simona Halep se pregăteşte intens - fondromanceao-1641226398.jpg

Articole de la același autor

Primul turneu de Grand Slam al anului se apropie cu paşi repezi, iar România este una dintre ţările cu cele mai multe reprezentante pe tablourile feminine, atât pe cel principal, cât şi pe cel din calificări.

Nu mai puțin de 13 tenismene din ţara noastră vor participa la turneul major care se desfășoară în perioada 17-30 ianuarie la Antipozi.

Calificate deja pe tabloul principal sunt Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

În calificări le vom putea urmări și susține pe Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Alexandra Cadanțu-Ignatik, Irina Fetecău și Gabriela Talabă-Lee. În plus, la dublu vor evolua Raluca Olaru și Monica Niculescu, ambele aflate în top 40 mondial.

Simona Halep se pregăteşte intens pentru participarea la Australian Open, iar în aceste zile se află la Melbourne, acolo unde participă la un turneu pregătitor pentru Australian Open.

Constănţeanca a fost surprinsă de organizatori efectuând mai multe mişcări de încălzire, iar aceştia spun că fostul lider mondial se află într-o formă de zile mari.

Bineînțeles că australienii nu pot uita meciurile memorabile câștigate de Simona Halep la Melbourne în ultimii ani! Simona este finalista ediției din 2018, atunci când a cedat dramatic meciul pentru trofeu cu Caroline Wozniacki (Danemarca), scor 6-7(2), 6-3, 4-6, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, după 3-6, 3-6 cu Serena Williams (SUA). Simona va participa la două turnee pregătitoare înainte de Australian Open 2022, WTA 250 Melbourne și WTA 500 Sydney, fiind felicitată de Ilie Năstase pentru această decizie.

Halep își face încălzirea înainte de Australian Open la WTA Melbourne 1 și va întâlni în primul tur o jucătoare din calificări. Dacă trece de primul meci la Melbourne, așa cum e de așteptat, Simona Halep poate avea parte de un duel special: ea va întâlni câștigătoarea partidei dintre Elena-Gabriela Ruse (România) și Arina Rodionova (Australia).

În sferturi, lucrurile s-ar complica pentru Halep: Camila Giorgi (Italia) sau Alison Riske (SUA) pot fi adversarele dublei câștigătoare de Grand Slam.

Halep n-a avut un an 2021 grozav, fiind măcinată de accidentări. Simona Halep pare însă pregătită să o ia de la capăt, convinsă fiind că este capabilă să mai joace la nivel înalt.

Se fac eforturi mari pentru ca Australian Open să se dispute în condiţii excelente

Organizatorul Craig Tiley și echipa sa au depus un efort uriaș pentru a pune în scenă în siguranță turneul de tenis de la Melbourne, în februarie 2021, când Australia nu avea încă frontierele închise, cheltuind sume importate pe măsuri de biosecuritate pentru liniștirea comunității locale. După aproape un an, lucrurile nu au devenit mai ușoare pentru Tennis Australia.

Varianta Omicron a început deja să se răspândească la Antipozi, în timp ce primii jucători se pregătesc să sosească, în vederea participării la turneele premergătoare Australian Open, prevăzut la Melbourne Park. Tiley a precizat că se așteaptă ca unii participanți să fie testați pozitiv la virus, dar a confirmat că, spre deosebire de anul trecut, contactele strânse vor trebui să se izoleze doar până când vor prezenta un test negativ. Directorul turneului Australian Open s-a declarat totodată încrezător că organizatorii vor putea să gestioneze eficient protocoalele sanitare, iar competiția va putea începe fără nicio întârziere, pe 17 ianuarie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde