O sută de microbuze dedicate sportului. Unul a ajuns la CS Farul

227
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a repartizat o sută de microbuze către cluburi sportive și federații din țară. Dintre acestea, unul singur a ajuns la Constanța, la CS Farul.

La eveniment au participat ministrul MDRAP, Liviu Dragnea, dar și ministrul MTS, Gabriela Szabo.

"Pentru prima dată, cluburile și federațiile primesc autovehicule din partea Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a participa la competiții interne și internaționale. Toate aceste autovehicule au scopul ca românii să participe în condiții decente la întreceri unde vor putea să își măsoare forțele cu marile puteri ale lumii", a precizat Gabriela Szabo.

Zero kilometri la bord

Este vorba despre 53 microbuze cu o capacitate de 16+1 locuri, 30 microbuze de 8+1 locuri, 14 autobuze de 28+2 locuri și trei autocare de 58+2 locuri. Ele au fost repartizate cluburilor sportive naționale, complexurilor sportive naționale, precum și caselor de cultură pentru studenți din toată țara. Suma totală a celor o sută de microbuze depășește 3,5 milioane euro. Potrivit lui Liviu Dragnea, prețul unui astfel de autovehicul variază de la 19.500 de euro, cel de opt locuri, la 234.700 de euro pentru cel de 58+2.

La Constanța a ajuns un singur microbuz, de 16+1 locuri, în "curtea" clubului sportiv Farul.

"Este un lucru foarte bun, pentru că putem să transportăm sportivii la competiții. Noi aveam un autocar de 28 de locuri, care însă era prea mare pentru grupurile mici de sportivi. Este un mijloc de transport în plus, ceea ce ne bucură. Microbuzul este nou, în momentul în care l-am luat avea zero kilometri la bord", a precizat, pentru Cuget Liber, Ilie Floroiu, directorul CS Farul.

v v v

Prin programul MDRAP vor fi distribuite în total nu mai puțin de 2.275 de microbuze. "Sunt practic trei loturi, vorbim de toate cele 2.275. Primele 600 au fost fabricate și predate în 2013 și 2014. Următoarele 659 au venit treptat și s-au repartizat atât pentru sportivii școlari, cât și pentru primării, pentru elevi, iar următoarele 1.016, cu precizarea că sunt deocamdată 1.002, pentru 14 microbuze care au dotări speciale pentru persoane cu dizabilități nu s-a prezentat nimeni. Pentru celelalte, contractul a fost deja semnat, au intrat pe linia de fabricație și în perioada iulie-septembrie vor fi livrate. Cum vin ele vor fi repartizate la primării sau la ceilalți beneficiari", a mai spus ministrul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3643 secunde