O treime dintre englezi vor fi obezi în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra

165
Un adult din trei în Anglia va fi obez în 2012, când Londra va găzdui Jocurile Olimpice de vară, dacă tendința actuală se va menține, au avertizat cercetătorii, îndemnând guvernul să pună populația la slăbit. Aproximativ 13 milioane de bărbați și de femei vor fi obezi în 2012, conform predicțiilor experților departamentului de epidemiologie și sănătate publică de la University College London.
Cercetătorii și-au susținut concluzia pe baza unor studii de sănătate publică realizate în perioada 1993-2004 și explicate în revista științifică "Journal of Epidemiology and Community Health".
În timpul acestei perioade, proporția obezilor a crescut semnificativ, trecând de la 13,6 la sută la 24 la sută la bărbați și de la 17 la sută la 24,4 la sută la femei. Dacă această tendință va continua, 32 la sută dintre bărbați și 31 la sută dintre femei vor fi obezi în 2012.
###
Londra își va ține angajamentele față de Comitetul Olimpic Interna-țional, în ciuda crizei financiare mondiale care a constrâns deja orașul să reducă suprafața satului olimpic al JO de vară din 2012, a ținut să asigure Sebastian Coe, președintele comitetului organizator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9914 secunde