Oină, mâncare tradiţională şi spectacol la Cetate!

503
Oină, mâncare tradiţională şi spectacol la Cetate! - oina-1622034528.jpg

Articole de la același autor

Oina va fi prezentă, anul acesta, în renumita localitate doljeană Cetate, la invitaţia maestrului Mircea Dinescu şi a primarului comunei, Marin Duţă.

La reşedinţa scriitorului, a avut loc o întâlnire la care au participat, pe lângă gazde, preşedintele şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre, respectiv Cristian Văduva. Cu această ocazie, au fost stabilite modalităţile pentru realizarea unui proiect de oină la nivelul comunităţii, plecând de la învăţarea copiilor a acestui sport.

Un prim pas pentru promovarea oinei va fi organizarea, anul acesta, în septembrie, a unei competiţii de oină, în cadrul comunei. Întrecerea va fi una dintre cele mai bune activităţi de susţinere a oinei, urmând să se implice şi maestrul Dinescu în această activitate, alături de autorităţile publice locale şi federaţie.

„Un mijloc de promovare îl va constitui şi prezenţa unor reprezentanţi ai federaţiei în binecunoscuta emisiune de gastronomie realizată de Mircea Dinescu la Prima TV. Mulţumim mult maestrului şi autorităţilor locale pentru disponibilitatea manifestată în vederea realizării acestui eveniment deosebit”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3374 secunde