Sport naţional! Oina îşi reintră în drepturi la nivelul judeţului Constanţa

117
Sport naţional! Oina îşi reintră în drepturi la nivelul judeţului Constanţa - sport-1608220877.jpg

Articole de la același autor

Oina va fi cu adevărat tratată ca sportul nostru naţional la nivelul judeţului Constanţa. Cel puţin aceasta este concluzia trasă după întâlnirea de lucru dintre preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, şi preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre, eveniment desfăşurat la sediul CJC.



Cu această ocazie, au fost stabilite modalităţi concrete de promovare şi ajutor la nivelul judeţului a tuturor celor care doresc să se implice în dezvoltarea oinei. În această activitate, Consiliul Judeţean Constanţa şi Federaţia Română de Oină se vor implica direct, urmând să coopteze în cadrul proiectului alte structuri cu atribuţii pe linie de sport din judeţ.


În zilele următoare, federaţia va elabora un proiect amplu care va fi implementat începând cu anul viitor.
„Pe parcursul discuţiei, am remarcat faptul că preşedintele Consiliului Judeţean este un foarte bun cunoscător al fenomenului oinistic, cu atât mai mult cu cât provine dintr-o zonă - Iaşi - cu adânci tradiţii în practicarea sportului nostru naţional. Mulţumim mult pentru deschiderea manifestată”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

XXX



Un interesant punct de vedere despre sportul nostru naţional a fost realizat de profesorul Stephen Wieting din cadrul Departamentului de Sociologie al Universităţii din Iowa (SUA). Acesta a realizat, în anul 2005, un studiu despre oină, cu această ocazie fiind prezent în comuna Almaş, din judeţul Arad, pentru a asista la meciuri de oină.


Pe parcursul vizitei de documentare, acesta a fost oaspetele neobositului profesor Octavian Lupei, care a pus la dispoziţia omologului american toate informaţiile necesare.


În documentele trimise către profesorul Lupei, cercetătorul american apreciază foarte mult oina, un sport pe care îl consideră extrem de dinamic şi spectaculos.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1625 secunde