Olimpism / „Acvilele” își vor deschide aripile la Tokyo pentru prima dată în competiția olimpică

202
Olimpism / „Acvilele” își vor deschide aripile la Tokyo pentru prima dată în competiția olimpică - 21307068457806300053453402799767-1625564667.jpg

Articole de la același autor

Cele patru jucătoare ale naţionalei feminine de baschet 3x3 a României participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu și Claudia Cuic. Partenere de antrenament sunt Gabriela Irimia și Anca Șipoș. Fetele sunt însoțite în Japonia de antrenoarea Tatiana Galova. Kinetoterapeut - Mircea Nuțescu, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Spectacolul baschetului de stradă ajunge în premieră în arena olimpică la Jocurile de la Tokyo 2020. Baschetul 3x3 se înscrie în trendul sporturilor noi, dinamic și cu priză la tineri, considerat unul dintre cele mai spectaculoase jocuri urbane, această disciplină se bucură de mare succes în România.

În 2017, Comitetul Internațional Olimpic a inclus această disciplină în programul olimpic. De altfel, țara noastră a avut un aport uriaș la promovarea acestei discipline în Europa și în lume. Sportivii români au câștigat medalii încă de la primele ediții continentale, „vulturii” au aripi de aur, iar „acvilele” strălucire de argint.

Calificarea echipei feminine la Jocuri reprezintă un reper istoric pentru baschetul românesc care în toată existența sa a participat o singură dată la competiția olimpică, la baschet 5x5.

• România a organizat prima ediție a Campionatelor Europene, București 2014

• Echipa masculină a României a câștigat titlul european în 2014 (Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Ştefan Vasile)

• Echipa feminină a României a câștigat argintul la Campionatele Europene București 2016 (Gabriela Mărginean, Anca Șipoș, Sonia Ursu și Andra Haas)

• La baschet 5x5, România a participat o singură dată la Jocuri, la Helsinki 1952, cu echipa masculină.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6021 secunde