Olimpism / Prevenirea accidentărilor! Invitați de top, lectori la cursul de kinesiologie de la Izvorani

85
Olimpism / Prevenirea accidentărilor! Invitați de top, lectori la cursul de kinesiologie de la Izvorani - 1-1666784646.jpg

Articole de la același autor

Organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, între 24 şi 27 octombrie, la Complexul Olimpic „Sydney” 2000 de la Izvorani, Cursul Tehnic de Kinesiologie i-a avut invitați pe dr. David Bellar, din Statele Unite ale Americii (online), și lectorii Vincenzo Canali și Luca Bertone, din Italia (în format fizic).

Timp de patru zile, antrenori ai loturilor olimpice sau naționale, dar și preparatori fizici și kinetoterapeuți care fac parte din colectivele tehnice ale acestora au ocazia să se familiarizeze cu metoda „Canali Postural Method”, care vizează în primul rând prevenirea accidentărilor, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Prima zi a fost dedicată aspectelor teoretice prezentate în amănunt de prof. David Bellar şi de cei doi experţi italieni, iar în cea de-a doua zi, participanţii s-au bucurat și de vizita dublului campion mondial și european la înot David Popovici și a antrenorului său, Adrian Rădulescu.

„Vreau să mulțumesc Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru oportunitatea de a cunoaște metodele domnului Vincenzo Canali. Este încântător să observi raționamentele unor specialiști pasionați de biomecanica individului. Colectivele tehnice au nevoie de inspirație și de idei noi. Individualizarea pregătirii se poate efectua doar prin înțelegerea unicității sportivului și accesul la cât mai multe mijloace de intervenție”, a punctat Adrian Rădulescu.

Printre obiectivele acestui curs se numără: conștientizarea antrenorilor de loturi olimpice asupra importanței kinesiologiei în procesul de pregătire; creșterea nivelului de know-how la nivelul specialiștilor din colectivele tehnice; alinierea practicilor specifice pregătirii sportive ale echipei olimpice a României la standardele internaționale.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5504 secunde