Oscar Pistorius ar urma să fie eliberat condiționat săptămâna viitoare

167
Oscar Pistorius ar urma să fie eliberat condiționat săptămâna viitoare - oscarpistorius-1439399664.jpg

Articole recomandate

Atletul sud-african Oscar Pistorius ar urma să fie eliberat condiționat pe 21 august, la 10 luni după ce a fost închis pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, scrie Agerpres.ro.


 Atletul de 27 ani, care a alergat cu ambele picioare amputate atât la Jocurile Olimpice cât și la cele Paralimpice, a fost condamnat la 5 ani închisoare în noiembrie 2014, după un proces care a durat 7 luni.

Eliberarea condiționată a lui Pistorius a fost aprobată încă de la prima cerere depusă de campionul paralimpic.

Încă de la începutul lui iunie, un membru al familiei Pistorius afirmase că ''Oscar va fi eliberat condiționat la sfârșitul lunii august''. Atletul, deținut la închisoarea centrală din Pretoria, beneficiază de legile sud-africane, ce permit ca doar a șasea partea din pedeapsă să fie efectuată în închisoare.

Justiția sud-africană nu a oferit detalii despre măsurile de supraveghere ce-i vor fi aplicate lui Pistorius până la procesul său în apel. Presa locală scrie că va fi vorba de arest la domiciliul unui unchi al sportivului.

Reeva Steenkamp, 29 ani, model și licențiată în drept, a fost împușcată mortal în 2013, de Valentine's Day, în timp ce se afla în baia luxoasei vile a lui Pistorius, care a tras mai multe focuri de armă, fiind convins că împușcă un infractor. La proces, atletul a susținut mereu că a fost vorba de un omor involuntar.

La cererea parchetului sud-african, procesul va fi reexaminat în luna noiembrie 2015, iar dacă verdictul va fi schimbat în crimă cu premeditare, sentința poate crește până la 25 ani închisoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5895 secunde