Simona Halep vs. Elena Bogdan, în finala turneului de la Roland Garros - junioare

Pe zgura pariziană, se vorbește românește!

2800
Jucătoarea de tenis Simona Halep (16 ani), de la CS Mamaia Idu / LPS "Nicolae Rotaru" CSS, s-a calificat în finala probei de simplu junioare din cadrul turneului de Grand Slam de la Roland Garros, aceasta fiind cea mai importantă performanță din 2008 a sportivei constănțene.
Vineri, eleva antrenată de Liviu Panait a reușit un meci excelent în semifinale, în compania olandezei de origine română Arantxa Rus. Deși era creditată abia cu șansa a noua la trofeu, iar adversara, favorită nr. 2, Simona a evoluat cu dezinvoltură, impunându-se în două seturi, scor 6-3, 7-5. Întâlnirea a durat 76 de minute și a fost urmărită cu sufletul de gură, pe internet, de numeroși iubitori ai tenisului constănțean. Serviciul nu a trădat-o nici de data aceata pe Simona, procentajul de reușită la cel dintâi fiind de 74 la sută. Diferențele de 1-0 la ași și 69-61 la puncte câștigate vin să completeze un tablou statistic favorabil sportivei de la malul mării.
În marea finală, Simona Halep o va întâlni pe Elena Bogdan (România, nr. 10). Ea a învins-o, vineri, în semifinale, după două ore și jumătate, pe slovaca Lenka Jurikova, scor 7-5, 4-6, 6-4, iar Roland Garros-ul s-a transformat, cel puțin la nivel de junioare, în afacere sută la sută tricoloră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8859 secunde