Peste 160 de copii vor participa la etapa de la Năvodari a proiectului „Şahul în şcoală”

223
Peste 160 de copii vor participa la etapa de la Năvodari a proiectului „Şahul în şcoală” - 26832955349805349986328773503949-1644414643.jpg

Articole de la același autor

Peste 160 de copii pasionaţi de „sportul minţii” din tot judeţul Constanţa vor participa, sâmbătă, 12 februarie, de la ora 10.00, la Şcoala „George Enescu” din Năvodari, la prima acţiune înscrisă în calendarul judeţean al concursurilor şcolare din proiectul naţional „Şahul în şcoală 2021-2022”.

Dintre aceştia, 25 de copii vin din partea Clubului Sportiv Năvodari, unde se pregătesc împreună cu antrenorul Daniel Panainte.

„Paşi importanţi au fost făcuţi la Constanţa în implementarea proiectului naţional «Şahul în şcoală 2021-2022», susţinut de Rompetrol.

După încheierea parteneriatelor cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor Constanţa, a urmat organizarea, prin Casa Corpului Didactic, a cursului de pregătire metodologică a profesorilor, în vederea susţinerii de către aceştia a opţionalelor şi activităţilor şahiste din şcoală. Pasiunea şi dorinţa de implicare în proiect a celor aproape 50 de profesori care au absolvit cursul ne dau speranţe pentru o revigorare spectaculoasă a şahului şcolar.

La invitaţia mai multor şcoli din judeţ, am împărtăşit, împreună cu profesorul Vlad Ungureanu, din bucuria şi satisfacţia copiilor date de jocul de şah. S-au ţinut lecţii deschise, copiii au primit manuale şi au găsit răspunsuri la întrebările şi frământările lor.

La Ostrov, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar, Constanţa şi Năvodari, ne-am bucurat să constatăm dorinţa de implicare în proiect, atât a profesorilor, cât şi a conducerii școlilor. Acţiunea este în plină desfăşurare, aşteptăm ca şi alte şcoli din judeţ să ni se alăture”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Constanţa, prof. Claudiu Iordache.

După evenimentul din week-end, de la Năvodari, alte patru etape vor avea loc, la nivel judeţean, în cadrul proiectului „Şahul în şcoală”, după următorul program: pe 5 martie, la Constanţa, pe 2 aprilie, la Medgidia, pe 30 aprilie, la Ostrov, şi pe 7 mai, la Murfatlar. Finala se va desfăşura în data de 11 iunie, în piaţa Ovidiu din Constanţa.

XXX

În perioada 19-27 februarie, la Eforie Nord, se vor desfăşura întrecerile Campionatelor Naţionale de şah clasic.

Participarea la Campionatul Naţional Open şi la cel de senioare este permisă pentru toţi jucătorii legitimaţi, informează Federaţia Română de Şah.

Conform regulamentului Campionatului Naţional de amatori, pot participa la această competiţie toţi jucătorii cu ELO sub 2200, dacă nu deţin titlurile internaţionale IM, WGM, GM.

Fondul total de premiere al celor trei întreceri este de 100.000 de lei.

Foto: Facebook / Claudiu Iordache

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2879 secunde