Şah / Mihnea Costachi, remiză cu nr. 2 mondial Firouzja Alireza, la CM de şah rapid de la Varşovia

169
Şah / Mihnea Costachi, remiză cu nr. 2 mondial Firouzja Alireza, la CM de şah rapid de la Varşovia - 27002503740288053829058714760661-1640600993.jpg

Articole de la același autor

Finalul de an aduce probabil cea mai spectaculoasă competiție din 2021: Campionatul Mondial de şah rapid și blitz. Cei mai buni șahiști ai lumii, în frunte cu Magnus Carlsen, precum și cele mai bune șahiste, concurează, până pe 30 decembrie, la Varşovia (Polonia), pentru glorie, medalii și un fond de premiere de un milion de dolari.

„O săptămână care ne va «răsfăța» cu o mulțime de partide extrem de spectaculoase și în care, firește, le vom ține pumnii strânși tare șahiștilor români: Mircea Pârligras, Mihnea Costachi, Vladislav Nevednichy, Irina Bulmaga și Mihaela Sandu”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Şah.

Campionatul Mondial de șah rapid e un turneu pe cât de lung, pe atât de imprevizibil. 13 runde, pe parcursul a trei zile, în care e necesar să nu-ți pierzi concentrarea nici măcar o clipă. Departe de a fi astfel decisivă, prima rundă ne-a adus totuși o imensă bucurie: maestrul internațional Mihnea Costachi a terminat remiză (cu piesele negre!) partida în compania marelui maestru Firouzja Alireza, nimeni altul decât actualul număr 2 mondial la șah clasic!

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1271 secunde