Corina Peptan şi Vladislav Nevednichy, noii campioni ai României la şah rapid

153

Articole de la același autor

40 de jucătoare şi-au disputat titlul de „regină” în proba de şah rapid feminin a Campionatului Naţional, ediţia de anul acesta desfăşurându-se într-un peisaj de vis, la Poiana Braşov. Printre ele, majoritatea sportivelor de top din România, motiv pentru care ultimele două zile au fost pline de spectacol în competiţia feminină.

Victoria a revenit maestrei internaţionale Corina Peptan, care, cu 7,5 puncte, la capătul a nouă runde, şi-a adjudecat un nou titlu în palmaresul ei deja impresionant.

Podiumul a fost completat de către experimentata mare maestră Luminiţa Cosma (7 puncte) şi de către una dintre noile „stele” ale şahului românesc, Alessia Ciolacu (6,5 puncte).

În întrecerea masculină, opt mari maeştri, 10 maeştri internaţionali şi nu mai puţin de 163 de jucători au fost înscrişi la start. Probabil cel mai puternic Campionat Naţional de şah rapid al ultimului deceniu a reunit deopotrivă marea majoritate a şahiştilor români de top, precum şi foarte multe tinere speranţe, pe parcursul a două zile extrem de spectaculoase. Cu atât mai frumoasă este astfel victoria, cu 7,5 puncte la capătul a nouă runde, a lui Vladislav Nevednichy, noul campion la şah rapid al României.

Experimentatul mare maestru a fost urmat pe podium de către marele maestru Constantin Lupulescu, unul dintre liderii naţionalei de şah a României, şi de maestrul internaţional David Gavrilescu, unul dintre cei mai puternici juniori români şi, în anul care vine, la rândul său un mare maestru.

„Felicitări laureaţilor, dar merită remarcaţi şi Vlad Jianu, Mircea Pârligras, Gergely Szabo, Cristian Dăianu şi Bela Badea, toţi încheind competiţia la egalitate de puncte (7) cu medaliaţii!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Şah.

XXX

Şagistul norvegian Magnus Carlsen şi-a păstrat titlul de campion mondial, câştigând o a patra partidă împotriva challenger-ului său rus Ian Nepomniaci. Meciul de la Dubai a inclus 49 de mutări, totalizând trei ore şi 20 de minute.

Neînvins după primele 11 runde din cele 14 prevăzute, Carlsen nu mai poate fi ajuns de adversarul său. El cucereşte astfel pentru a cincea oară titlul de campion mondial pe care îl deţine fără întrerupere din 2013.

În vârstă de 31 de ani, norvegianul marchează şi mai mult istoria sportului său şi este la o singură „lungime” de recordul de victorii în Campionatul Mondial, stabilit de germanul Emanuel Lasker, la începutul secolului XX.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0821 secunde