Şahiştii Luminiţa Cosma şi Mircea Pârligras, noii campioni de „blitz” ai României

225
1

Articole de la același autor

Peste 150 de participanţi, o mulţime de jucători titraţi şi extrem de multe partide spectaculoase! Proba de „blitz” din cadrul Campionatelor Naţionale de Şah, desfăşurate la Poiana Braşov, nu doar că nu a dezamăgit, dar a fost în acest an un punct de reper al evenimentelor organizate sub egida Federaţiei Române de Şah. Marele câştigător? Marele maestru Mircea Pârligras, cu 7,5 puncte din nouă partide.

Mircea Pârligras l-a depăşit la coeficienţii de departajare pe marele maestru Constantin Lupulescu, unul dintre liderii naţionalei de şah a României, iar medalia de bronz, disputată de către nu mai puţin de nouă jucători, i-a revenit maestrului internaţional Iulian Sofronie.

În întrecerea feminină de „blitz”, titlul naţional a fost cucerit de Luminiţa Cosma, după o serie de partide spectaculoase, răsturnări de scor şi „permutări” constante la vârful clasamentului. Marea câştigătoare, mizând şi pe inestimabila sa experienţă, este astfel, cu 7,5 puncte din nouă posibile, Luminiţa Cosma, care, după argintul din proba de şah rapid, se încoronează acum noua „regină” a şahului-fulger.

Podiumul, extrem de disputat, a fost completat de către Mihaela Sandu, marea maestră medaliată în cadrul Campionatelor Europene pe echipe, şi de către una dintre noile „stele” ale şahului românesc, Miruna Lehaci, ambele cu şapte puncte.

XXX

Bogdan Deac şi Alessia Ciolacu au fost desemnaţi cei mai buni şahişti români ai anului, în cadrul Galei Şahului Românesc 2021, desfăşurată la Poiana Braşov.

Bogdan Deac (CS Politehnica Iaşi) a fost urmat în clasamentul final al seniorilor de Constantin Lupulescu (CSU ASE Bucureşti), George Stoleriu (CS Politehnica Iaşi), Ciprian Nanu (CS Dinamo Bucureşti) şi David Gavrilescu (CSU ASE Bucureşti).

La senioare, Top 5 a fost completat, în ordine, de Mihaela Sandu, Irina Bulmaga, Corina Peptan şi Luminiţa Cosma.

Miruna Lehaci (ASE Bucureşti) s-a impus la junioare, fiind urmată în clasament de Ariana Bădică, Andreea Năstase, Lia Maria şi Emma Creţescu, iar la juniori, a câştigat Samuel Ghimpu, pe locurile următoare clasându-se Andrei Negrean, Vladimir Sofronie, Matei Coicev şi Andrei Filip.

Au fost acordate şi o serie de premii speciale, la categoriile persoane cu dizabilităţi - Costin Stroe, persoane cu deficienţe de vedere - Dacian Pribeanu (căpitanul echipei naţionale), dezlegări şi compoziţie - Eric Huber şi şah prin corespondenţă - Cristian-Ion Epure.

Cei mai buni şahişti ai anului au primit, pe lângă premii în bani, şi vouchere pentru Romanian Grand Prix 2022.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah

Comentează știrea

Paul
16 decembrie 2021
Sah

Ferry s-a pozat cu homosexualii Constantina Dragomir și Georgiana Grigore.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6072 secunde