Campionatul Mondial de canotaj pentru juniori

Petre Codău, în echipajul cu vâsle de argint

397
Canotorul constănțean Petre Codău, de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS, a câștigat medalia de argint la Campio-natul Mondial rezervat juniorilor, com-petiție care s-a desfășurat, zilele trecute, la Brive (Franța).
Pregătit la club de profesorul Valentin Sarchizian, Codău a făcut parte din echipajul ambarcațiunii de două vâsle (2x), reușind să aducă singura medalie pentru gruparea de la malul mării. Tânărul canotor a venit la LPS în urmă cu patru ani, fiind selecționat într-o acțiune organizată la Ripiceni, un sat din județul Botoșani, în care s-a născut și multipla campioană olimpică de canotaj Elisabeta Lipă.
În afară de Petre Codău, alți cinci sportivi de la LPS s-au calificat în finalele Mondialelor, situându-se pe poziții din apropierea podiumului.
Adelina Postăvaru (antrenor, prof. Norica Sarchizian; selecționată la Dobîrceni - jud. Botoșani) a vâslit în barca de 8+1 fete care a terminat pe locul patru, Mădălina Iacob (antrenor, V. Sarchizian; selecționată la Cornu Luncii - jud. Suceava) a fost a cincea cu ambarcațiunea de două vâsle (2x), iar Florin Răzvanță (antrenor, N. Sarchizian; selecționat la Sângiorz Băi), Costin Mitea (antrenor, prof. Smaranda Rusu; selecționat la Mănăstirea - jud. Călărași) și Georgian Stoica (antrenor, V. Sarchizian, selecționat la Onești) au fost componenți ai echipajului masculin 8+1, clasat pe locul șase.
În total, România a obținut la această ediție a Mondialelor de juniori șase calificări în finale, unde au fost câștigate trei medalii: aur în proba de două rame fete (2-) și argint la patru rame băieți (4-) și două vâsle băieți (2x).
"Sunt rezultate foarte bune. Personal, așteptam ca și fetele de la 8+1 să urce pe podium, dar au timp să își ia revanșa la Mondialele de la anul, când vor fi tot junioare. Noua strategie a federației, care a început să finanțeze juniorii II și III direct la cluburi, fără a-i mai chema în cantonamente centra-lizate, dă roade. Cred că avem o ge-nerație foarte bună, care poate aduce României medalii la Jocurile Olimpice de la Londra 2012", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul LPS-ului, prof. Andrei Szemerjai.
v v v
Astăzi, la Năvodari, pe apele Canalului "Dunăre - Marea Neagră", încep Campionatele Naționale de juniori, la startul reuniunii nautice aliniindu-se și sportivii participanți la Mondiale.
Între 14 și 16 august, canotorii vor vâsli, tot la Năvodari, în cadrul Națio-nalelor cluburilor sportive școlare și ale liceelor cu program sportiv, iar în perioada 17-19 august este programat Criteriul național de selecție pe baza căruia se vor constitui loturile naționale pentru anul 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.328 secunde