Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep a încheiat campionatul pe locul şase

378
Phoenix CSU Simona Halep a încheiat campionatul pe locul şase - phoenix-1620405738.jpg

Articole de la același autor

Final de sezon mai puţin inspirat pentru echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep, care a pierdut ambele partide cu CS Municipal Târgovişte, decisive pentru ocuparea locurilor 5-6, disputate în sala CSS „Ioan Valerian” din municipiul dâmboviţean.

În primul duel, formaţia de pe litoral a cedat cu scorul de 57-68, însă a lăsat impresia că poate restabili egalitatea la general. Şi chiar a fost la un pas de a împinge „finala” în meciul al treilea, care ar fi urmat să se desfăşoare la Sala Sporturilor din Constanţa.

S-a mers cap la cap în primele două sferturi ale meciului secund, ambele terminate la egalitate, 23-23 şi 21-21, lucru mai puţin obişnuit în baschet. Echilibrul s-a menţinut şi după pauza principală, gazdele terminând sfertul al treilea cu avantaj minor, 12-11. Sfertul patru ar fi putut aduce victoria Constanţei, însă fetele antrenate de Miroslav Popov au ratat marea şansă în ultimul minut: 17-15 în parţial, 73-70 scor final, victorie pentru CSM Târgovişte.

De la Phoenix CSU Simona Halep, s-au remarcat americanca Shereen Zaibunissa Sutherland (20 puncte şi 19 recuperări) şi Andreea Ioana Beldian (patru pase decisive).

În urma acestei „duble” fără succes, Phoenix CSU Simona Halep a încheiat stagiunea pe locul şase în clasament.

XXX

„Deznodământ trist pentru noi în acest sezon al Ligii Naționale de baschet feminin, astfel că trebuie să ne mulțumim doar cu poziția a șasea a clasamentului.

Iar tristețea noastră este cu atât mai mare cu cât am ratat în ultimul minut șansa de a trimite confruntarea cu CSM Târgoviște în meciul decisiv, care s-ar fi desfășurat la Constanța.

Chiar dacă ne-am fi dorit să terminăm pe locul cinci, nu putem decât să ne felicităm fetele pentru tot efortul pe care l-au depus și pentru faptul că au luptat până în ultima clipă pentru o performanță istorică a Phoenix CSU Simona Halep Constanța.

Punem astfel punct unui sezon atipic, plin de evenimente și de situații neprevăzute la care a trebuit să ne adaptăm, fără a ne abate de la obiectivele propuse.

Așa cum am făcut încă din prima zi de la înființare, fiecare an al existenței clubului nostru reprezintă o depășire a performanțelor anterioare, progresul și dezvoltarea baschetului constănțean rămânând singurele repere după care ne ghidăm și ne desfășurăm activitatea”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde