Liga Naţională de handbal masculin

Un meci cât un titlu de vicecampioană! HC Dobrogea Sud, doar varianta victoriei

645
Un meci cât un titlu de vicecampioană! HC Dobrogea Sud, doar varianta victoriei - unmeci-1620408216.jpg

Articole de la același autor

Un meci cât un titlu de vicecampioană! Aşa poate fi catalogat derby-ul etapei a 28-a Ligii Naţionale de handbal masculin, dintre HC Dobrogea Sud şi Potaissa Turda. Echipa constănţeană are doar varianta victoriei şi trebuie apoi să trateze cu maximă seriozitate jocurile cu Vaslui şi Buzău.

După o săptămână de antrenamente intense pe parchetul Sălii Sporturilor şi la sala de forţă, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud au plecat vineri, 7 mai, la ora 14.00, spre Bucureşti, gazda ultimului turneu al Ligii Naţionale.

Sub comanda antrenorului Djordje Cirkovic, s-au pregătit toţi componenţii lotului, inclusiv internaționalii Ionuț Iancu și Ciprian Șandru, care au participat cu naţionala României la campania ratată de calificare la Campionatul European 2022, dar şi pivotul muntenegrean Nebojsa Simovic, unul dintre „nașii” tricolorilor.

Portarul Daniel Vasile s-a antrenat separat, după ce s-a accidentat în cantonamentul echipei naționale, la Sibiu, iar juniorii Stănescu, Ostace, Ștefan, Chilianu, Cutura și Bruj au lucrat şi ei, umăr la umăr, alături de seniori.

În turneul de la Bucureşti, „delfinii” vor susţine ultimele trei meciuri din returul Ligii Naţionale și au nevoie de trei victorii pentru a încheia sezonul pe locul doi. Ar fi, realistic, maximum posibil ce ar putea fi obţinut în campionat, lidera Dinamo Bucureşti având de mult timp arvunit titlul de campioană.

Meciul care va decide, în procent de 99,9%, ocupanta locului secund va fi cel de sâmbătă, 8 mai, contra Potaissei Turda, contracandidata la medaliile de argint ale ediției actuale. Derby-ul etapei a 28-a a Ligii Naţionale va avea loc, de la ora 11.00, în Sala Rapid și va fi transmis în direct de TVR 2.

HC Dobrogea Sud va mai juca luni, 10 mai, de la ora 14.45, cu CSM Vaslui și marți, de la ora 13.10, cu HC Buzău, ambele dueluri fiind găzduite tot de Sala Rapid.

XXX

Programat în acest week-end, turneul Final Four al European Handball League la handbal feminin va fi transmis în direct de Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Minaur Baia Mare este gazda competiției. În drumul spre trofeu, reprezentanta României are de înfruntat pe Nantes (Franţa) în prima semifinală (sâmbătă, ora 15.45). În cazul în care câștigă, în marea finală de duminică, de la ora 19.00, maramureşencele vor înfrunta pe Siofok (Ungaria) sau Ikast (Danemarca). A doua semifinală se desfășoară sâmbătă, de la ora 19.00. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2384 secunde