Pledoarie pentru Taekwondo! Constănțenii, în prim-plan

271

Articole de la același autor

După zile întregi de pregătiri, planuri și idei, Campionatul Național de juniori/seniori la Taekwondo WTF s-a desfășurat cu succes la Sala Sporturilor din Constanța. 


În lupta pentru titlul național s-au aflat sportivi de la 37 de cluburi din toată țara. În paralel cu aceste campionate, a avut loc și prima ediție a Cupei Tomis pentru copii și cadeți. Con-stanța a fost reprezentată în întreceri de cinci cluburi din județ: CS Tae Keon Hâr-șova, CSM Mihail Kogăl-niceanu, CS Asiart Hârșo-va, CS Marina Constanța și CS Dacia Mircea Vodă.


În cadrul Campionatului Național, clasamentul general pe echipe la se-niori a arătat astfel: 1. Steaua București, 2. Dinamo București, 3. Asiart Hârșova. Ierarhia finală pe echipe juniori: 1. Steaua București, 2. CSM Mihail Kogălni-ceanu, 3. Xplosiv Târgu Mureș. 


Cele mai importante rezultate au fost titlurile obținute de Gabriel Sclipcea, Valeriu Aliman, Gabriel Ifrim (Tae Keon Hârșova), Elena Pavel, Iulia Istrate, Teodora Grădinariu și Georgiana Pâslaru (CSM Mihail Kogălniceanu). 


Cupa Tomis a rămas la Constanța la clasa B (sportivi începători), după ce Tae Keon Hârșova s-a clasat pe prima poziție a clasamentului general. Pe locul secund, a terminat Dunărea Galați, iar pe cea de-a treia treaptă a podiumului a urcat CSM Mihail Kogălniceanu. 


La clasa A pentru sportivi avansați, titlul a fost adjudecat de Real Taekwondo Botoșani, CSM Mihail Kogălniceanu a terminat pe locul doi, iar Terobic GEDO Team, pe locul trei. 


Rezultate notabile au obținut Yusuf Dinescu, Claudiu Trefil, Maxum Curt, Georgiana Marin (de la Tae Keon Hârșova) și Larisa Diaconescu, Cătălina Mocanu, Cosmin Ale-xandru, Ioan Diaconu (toți CSM Mihail Kogălniceanu). 


"Am realizat un nou format competițional pentru a fi siguri că vor ajunge în fazele finale cei mai valoroși luptători, un fel de recalificare. Ne așteptam la o prezență mai numeroasă, ținând cont că este vorba de un Campionat Național. Interesul sportivilor era să participe la această competiție, fiindcă de aici se vor forma loturile naționale care se vor deplasa, luna viitoare, în Elveția, la Campionatul European. Una peste alta, a fost o competiție foarte reușită. Constanța este un oraș important al țării și ne bucurăm că ne-a fost alături în demersurile noastre", a declarat directorul comisiei de pro-movare și dezvoltare FR Taekwondo WTF, Georgeta Matei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7341 secunde