Taekwondo la putere, în week-end, la Constanța

395

Articole de la același autor

Vineri, în piața Ovidiu din Constanța, a avut loc o conferință de presă în care organizatorii competițiilor de taekwondo, ce vor avea loc în acest week-end la Constanța, au expus jurnaliștilor ultimele amănunte cu privire la pregătirile și debutul celor două turnee.

La conferință, au participat președintele CS Tae Keon Hârșova, Mihaela Micu, directorul comisiei de promovare și dezvoltare FR Taekwondo WTF, Georgeta Matei, iar din partea DJST Constanța, directorul adjunct Emil Ionescu.

A urmat apoi o scurtă demonstrație a micilor luptători, în centrul pieții Ovidiu, unde au eliberat porumbei și baloane albe sub deviza "Pace prin Sport".

În zilele de 7 și 8 mai, Sala Sporturilor va găzdui a XIX-a ediție a Campionatului Național de Taekwondo WTF (juniori și seniori), concurs aflat pentru prima dată la malul mării, dar și Cupa Tomis pentru copii și cadeți, aflată la ediția inaugurală. Competiția este orga-nizată de CS Tae Keon Hârșova, în parteneriat cu Federația Română de Taekwondo WTF și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Sâmbătă, de la ora 13, vor intra în ring copiii și cadeții ce vor lupta pentru Cupa Tomis, iar duminică, tot de la ora 13, se va desfășura Campionatul Național WTF de Taekwondo, destinat juniorilor și seniorilor. Constanța este reprezentată la acest festival de arte marțiale de cinci cluburi din județ: CS Tae Keon Hârșova, CSM Mihail Kogălniceanu, CS Asiart Hârșova, CS Marina Constanța, CS Dacia Mircea Vodă.

"S-au înscris 37 de cluburi și vor fi aproximativ 1.400 de copii la această competiție, iar noi ne simțim onorați să găzduim un turneu de o asemenea importanță. Ne bucurăm că am putut găzdui luptele în cea mai importantă sală a Constanței, Sala Sporturilor. Sper să avem parte de un spectacol frumos de arte marțiale în acest week-end și Constanța să obțină cât mai multe medalii", a declarat președintele CS Tae Keon Hârșova, Mihaela Micu.

"Taekwondo WTF este sport olimpic, practicat de peste 2000 de ani în peninsula coreeană. Este o metodă de luptă fără arme, în posturi defensive și ofensive. Taekwondo nu pune nicio secundă în pericol viața sportivilor, iar lucrul acesta este cel mai important. Aș vrea să mulțumesc domnului președinte Constantin Apostol, organizatorilor și întregului oraș Constanța pentru susținerea și disponibilitatea de care au dat dovadă", a declarat Georgeta Matei, reprezentant al Federației Române de Taekwondo WTF. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5864 secunde