Pledoarie pentru yachting! Velierii, spectacol pe Siutghiol și Herăstrău

266
Pledoarie pentru yachting! Velierii, spectacol pe Siutghiol și Herăstrău - pledoarie-1443202495.jpg

Articole de la același autor

Două evenimente importante dedicate yachtingului s-au derulat, recent, concomitent: una pe lacul Siutghiol, cealaltă pe lacul Herăstrău, din București.

În organizarea Asociației Județene de Yachting Constanța (președinte, Robert Băraru), velierii și-au disputat, pe lacul Siutghiol, Cupa de toamnă, la startul regatei participând sportivi la clasele Cadet, Iola OK și Optimist.

"Natura darnică, toamna călduroasă și vântul slab au fost reale provocări pentru sportivii aflați la sfârșit de sezon competițional. Ei au o experiență bogată, iar acum și-au pus în valoare finețea în manevrarea velelor pentru a obține un spor de viteză în întreceri. Poligonul de parcurs a fost amplasat în zona luciului de apă de la Tic-Tac, pe patru balize, realizând un spectacol pentru turiștii veniți la plimbare pe malul lacului", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Dumitru Micu.

La final, clasamentele au arătat astfel: Clasa Cadet: 1. Cristian Mitoi+George Vintilă (CSU Știința), 2. Maria Popescu+Zien Oasim (CSU Știința), 3. Ștefan Andrei+Andrei Odagiu (CSU Știința); Clasa Iola OK: 1. Nicolae Gorgan (CSU Știința), 2. Marian Gorgan (CSU Știința), 3. Tony Nedelea (CSU Știința); Clasa Optimist: 1. Marcus Rait (NYC), 2. Victor Rait (NYC), 3. David Mihai Popescu (CSU Știința).

În cadrul festivității de premiere, președintele Băraru a anunțat oficial încheierea bogatului calendar competițional al sezonului 2015.

"Sportivii își continuă pregătirea tehnico-tactică în mediul specific până când condițiile meteo vor permite, temperatura trebuind să fie de minimum 10 grade Celsius; bineînțeles, e nevoie și de echipament individual adecvat, pentru a menține temperatura constantă a corpului. De asemenea, pregătirea fizică și acumulările teoretice și de regulament vor continua, în cadrul cluburilor, și pe timpul sezonului rece", a explicat profesorul Micu.

v v v

Spectacol și pe lacul Herăstrău din București, unde au plutit pe apă tot ce se putea - ambarcațiuni cu vele, sportive, de agrement și retro, clasa Olandezul Zburător, FD.

"Lacul Herăstrău s-a dovedit a fi neîncăpător pentru posesorii de ambarcațiuni, copii și persoane în vârstă. Mi s-au întărit din nou convingerile, anume, că yachtingul este practicat de la vârstă fragedă, de la fașă, la barbă albă. Persoanele trecute de prima și a doua tinerețe au demonstrat că sănătatea este întreținută prin activități fizice în mijlocul naturii, navigând în siguranță cu ambarcațiunile pe apă, folosind cunoștințele acumulate din mai multe domenii de activitate", a mai spus Dumitru Micu.

De la CSU Știința Constanța, la regata amicală din București au participat următorii sportivi: Noel Voinescu, Mircea Popovici, David Ioan Popescu, Alexandru Stoia, Nicolae Alexandru Mirescu, Vanda Zaharia și Iris Selma Reșit, realizând o pledoarie superbă pentru yachting. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4493 secunde