Portarul Ionuț Iancu a semnat prelungirea contractului cu HC Dobrogea Sud

327
Portarul Ionuț Iancu a semnat prelungirea contractului cu HC Dobrogea Sud - portarul-1554757715.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud trece prin cel mai bun sezon de la înființare, fiind la doar o victorie de sferturile de finală ale Cupei EHF și lideră în grupa de play-off a Ligii Naționale, cu șanse reale de a juca finala campionatului. 
Un punct forte pentru constănțeni, în acest sezon, a fost poarta foarte solidă. Însă lucrurile nu au stat așa încă din startul sezonului. Conducerea clubului de pe litoral își conturase un lot în care se baza pe trei portari, Nikola Mitrevski (Macedonia), Viacheslav Saldatsenka (Belarus), unul din puținii jucători ce se încadrează în criteriile de transfer ale jucătorilor străini, și Dani Vasile, internațional de juniori. 
Lucrurile s-au complicat atunci când cel mai promițător portar al României, Ionuț Iancu, produs al școlii de handbal de la Ploiești, monitorizat la un moment dat de Barcelona, și-a reziliat contractul cu Tatabanya (Ungaria). Șefii HCDS îl aveau de foarte mult timp în vizor pe Iancu, iar astfel se ivea șansa de a-l readuce la Constanța pe jucătorul care a mai evoluat la HCM Constanța, în sezonul 2012-2013. 


Ionuț Iancu nu a dus lipsă de oferte, însă a acceptat să semneze cu HCDS, iar lotul figura cu patru portari extrem de valoroși. Se zvonea că internaționalul Nikola Mitrevski este dorit cu insistență de un club din Germania și că sunt șanse să plece. Mutarea nu s-a mai realizat, iar Constanța a rulat în turul Ligii Naționale patru portari. În iarnă, tânărul Dani Vasile a fost cedat sub formă de împrumut la CSM Făgăraș, acolo unde are evoluții foarte apreciate. 


În mai puțin de un an, cuplul Ionuț Iancu - Nikola Mitrevski s-a completat extrem de bine, alternând momentele în care aceștia au făcut diferența. Doi portari, foarte diferiți - românul mai robust, alonjă în brațe și picioare, mai bun la aruncările sus; macedoneanul mai scund, rapid în mișcări, reflexe foarte bune, mai bun la aruncările joase - formează în acest moment cel mai bun cuplu de portari din Liga Națională. 


Ieri, Ionuț Iancu a semnat prelungirea contractului cu HCDS pe încă trei ani, semn că se simte foarte bine pe litoral, iar conducerea clubului este extrem de mulțumită de evoluțiile sale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6897 secunde