Profesorul Claudiu Iordache militează pentru șahul online

216
Profesorul Claudiu Iordache militează pentru șahul online - claudiu2-1590425146.jpg

Articole de la același autor

Profesorul Claudiu Iordache încearcă să îi convingă pe fanii acestui sport că șahul se poate juca foarte bine și în mediul online, chiar sub formă de competiții oficiale.

Președinte al asociației județene de specialitate, Iordache susține că, dacă la alte sporturi poți câștiga împotriva celor mai buni jucători din lume în mediul online, la șah situația este cu totul alta.

"Activitatea șahistă trebuie să continue, în ciuda tuturor dificultăților și limitărilor. Șahul este favorizat că poate fi jucat online aproape exact la fel ca în condiții normale, cu aceleași reguli și ierarhii, spre deosebire de alte sporturi.

Dacă la box, de exemplu, avem o șansă bună să-l facem KO într-un meci pe calculator chiar pe campionul greilor Anthony Joshua, acest lucru este de neimaginat într-o partidă cu campionul mondial la șah. Am văzut recent un turneu virtual feminin de tenis de câmp, în care dexteritatea mânuirii cu eficiență a joystick-ului nu a ținut neapărat seamă de clasamentul WTA", afirmă profesorul Iordache. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6899 secunde