Proiectul "Ţară, ţară, vrem campioane", misiune îndeplinită. Constanţa, reprezentată şi ea la nivel înalt

1536
Proiectul

Articole de la același autor

Gimnastica feminină românească a avut tot timpul valoare, însă de câţiva ani buni nu mai reuşim să scoatem capul în lume.

Tocmai din acest motiv, cei doi mari antrenori Mariana Bitang şi Octavian Bellu au pus piciorul în prag şi au creat un program prin care fetele din România să revină acolo unde este locul.

Şi iată că, după participarea la Campionatul Mondial de la Antwerp, competiţie care încă nu s-a încheiat, România a scos, cât de cât, din nou, capul în lume.

Şi să nu uităm că avem o sportivă din Constanţa, dar şi o antrenoare care fac performanţă ori de câte ori au ocazia. Este vorba despre Sabrina Voinea şi Carmen Traicu. Sabrina este antrenată de mama ei, Camelia Voinea, iar Carmen Traicu are mai multe eleve în subordine.

În 2014, Fundația Casa Campionilor, coordonată de Mariana Bitang și Octavian Bellu a demarat un proiect unic pentru gimnastica românească susținut de OMV Petrom. În urma selecțiilor au fost înființate 6 centre (Deva, Constanța, Timișoara, Onești, Steaua și Dinamo) cu 200 de fetițe.

După ani de muncă și de sacrificii cele mai valoroase dintre gimnaste au fost selecționate în centrele olimpice de juniori (CNOPJ), iar ulterior la loturile naționale și olimpice.

După medaliile obținute la FOTE 2022, Campionatele Europene de junioare de la Mersin (2020) și de la Munchen (2022) au urmat competițiile de la senioare, care au culminat cu calificarea la Jocurile Olimpice, după două ediții ( Rio 2016 și Tokyo 2020) fără echipa României la start.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță și Ella Oprea Crețu fac parte din proiectul „Țară, țară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom. Prin „Fundația Casa Campionilor”, cei doi mari antrenori au demonstrat prin acest proiect vizionar că sunt alături de gimnastică, susținând în permanență activitatea fetelor.

De la primul pas făcut în sala de gimnastică până la actuala formulă a colectivului tehnic, și-au pus amprenta asupra fetelor, antrenorii Gina Gogean, Lucian Sandu, Ramona Micu, Cristian Moldovan, Mirela Szemerjai, Cătălin Meran, Carmen Traicu, Ciprian Crețu, Adela Popa, Raluca Bugner, Florin Uzum, Petruța Marcu, Dana Trandafir, Cezar Stoica, Cristi Micu, Anca Drăghici, Dan Potra, Mariana Tomceanu, Marcel Benea, Ana și Liviu Iordache.

„Mulțumim pentru susținere Marianei Bitang și lui Octavian Bellu prin Fundația Casa Campionilor, OMV Petrom, ANS și COSR care datorită unui parteneriat sustenabil au validat o rețetă de succes, de renaștere a gimnasticii românești”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică.

Aşa cum anunţatm în ziarul nostru într-o ediţie anterioară, Sabrina Voinea s-a calificat în finala Campionatului Mondial, la sol şi toată lumea are aşteptări extrem de mari din partea ei.

Sabrina Voinea s-a calificat cu cel de-al 8-lea timp şi speră că va urma pe una dintre treptele podiumului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5654 secunde