Renault rămâne în Formula 1

216
Reprezentanții echipei Renault au anunțat, ieri, că intenționează să concureze în continuare în cursele de Formula 1 și au retras plângerile făcute la adresa lui Nelson Piquet jr. și a tatălui său, acuzați de fals și șantaj.
Echipa franceză risca să fie exclusă din Formula 1, dar FIA a decis în cele din urmă să îi dea sancțiunea de doi ani cu suspendare, deoarece a descoperit că niciun alt oficial al Renault, în afară de Briatore, Symonds și Piquet jr., nu știa de planul legat de producerea deliberată a unui accident în timp MP al statului Singapore, disputat anul trecut.
"Renault F1 s-a gândit serios dacă mai trebuie să rămână în sport, având în vedere prejudiciul de imagine cauzat de scandal plus presiunea financiară care a provocat retragerea mai multor constructori. S-a decis că Renault vrea să rămână în Formula 1", se arată într-un document trimis către FIA.
"Vrem să uităm tot ceea ce s-a întâmplat, să tragem o linie și să facem tot posibilul de a trece peste această poveste tristă", a spus reprezentantul lui Renault în cadrul Consiliului Mondial, Ali Malek. Acesta consideră că Renault a fost o victimă în acest caz, situația fiind creată de trei angajați, iar un astfel de incident nu se va mai repeta niciodată.
Altfel, FIA a anunțat în mod oficial că a obținut cele mai multe informații în cazul scandalului de la "Martorul X", un angajat al Renault. Acesta știa planul celor trei, dar s-a opus aplicării lui. "Martorul a fost prezent la o întâlnire în care Symonds i-a spus lui Briatore despre posibilitatea de a produce deliberat un accident. Acesta nu a jucat un rol activ în conspirație și nu s-a implicat", se arată într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4387 secunde