Roger Federer va deveni MILIARDAR anul acesta! L-au ajutat contractele de marketing

561
Roger Federer va deveni MILIARDAR anul acesta! L-au ajutat contractele de marketing - ddd-1578654114.jpg

Articole recomandate

Elvețianul Roger Federer va intra în clubul select al sportivilor miliardari până la sfârșitul anului 2020, potrivit calculelor revistei economice americane Forbes. În vârstă de 38 ani, Federer a adunat până în prezent 900 milioane de dolari, pe terenul de tenis și în afara acestuia. Doar pe parcursul anului 2019, el a încasat 93,4 milioane dolari, acesta fiind cel mai prolific sezon din cariera sa.

Această sumă va fi egalată sau chiar depășită în 2020, în special datorită contractului important pe care l-a semnat în 2018 cu producătorul japonez de echipament sportiv Uniqlo, a cărui valoare este estimată la 30 milioane dolari pe an. La acesta se adaugă alte contracte de marketing semnate de elvețian, precum și premiile pe care le va încasa la turneele din acest an, astfel că veniturile totale ale campionului din Țara Cantoanelor vor depăși un miliard de dolari până la sfârșitul anului.

Singurii sportivi de top care au mai reușit până acum să devină miliardari sunt toți americani: jucătorul de golf Tiger Woods (44 ani), care a atins miliardul de dolari în 2009, baschetbalistul Michael Jordan (56 ani), devenit la rândul său miliardar în 2015, și boxerul Floyd Mayweather (42 ani), supranumit "Money", în 2017.

Site-ul tennis.com reamintește, însă, că fostul tenisman profesionist român Ion Țiriac a atins statutul de miliardar la mulți ani după retragere, grație afacerilor sale din domeniul bancar și alte investiții. Un alt fost sportiv devenit miliardar este brazilianul Jorge Paulo Lemann, un prieten al lui Federer, care a jucat la rândul său tenis la cel mai înalt nivel înainte de a deveni investitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4387 secunde