Cu trei jucători constănțeni în lot

România, noua campioană mondială universitară la handbal

145
România, noua campioană mondială universitară la handbal - romania-1467647534.jpg

Articole de la același autor

Naționala masculină de handbal a României este noua campioană mondială universitară, după ce a trecut, în finala CMU de la Malaga (Spania), de repre-zentativa Coreei de Sud, scor 28-20 (16-10). 


Băieții antrenați de Paul Mihăilă au condus ostilitățile de la un capăt la celălalt. Portarul Ionuț Iancu a fost într-o formă de zile mari (21 de intervenții), ce i-a dus la exasperare pe asiatici, iar Demis Grigoraș (13 goluri) a scuturat plasa din toate pozițiile. 


Din lotul de 14 handbaliști deplasați în Spania, fac parte și trei jucători legitimați la echipe din Constanța: Ionuț Nistor-Ioniță, Bogdan Moisă (ambii HC Dobrogea Sud) și Bogdan Tudorancea (HC Farul), care au pus umărul la această performanță. 


Nici echipa feminină nu a fost mai prejos la această ediție a Campionatelor Mondiale Universitare. Fetele conduse de Costică Buceschi au cucerit medaliile de argint, după ce au fost învinse, în finală, de țara gazdă, Spania, scor 14-20. Din păcate, faza de atac a lăsat de dorit, iar golurile au picat foarte greu în poarta ibericelor. 


România învinsese Spania în grupă 


(20-19), însă nu a reușit să repete perfor-manța și în finală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.477 secunde