Rugby / E oficial: 4 mai - Ziua Națională a Sportului cu balonul oval

122
Rugby / E oficial: 4 mai - Ziua Națională a Sportului cu balonul oval - 1-1656579563.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul românesc va avea o zi specială, o zi pe care o va aniversa anual prin evenimente deosebite cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a promova mișcarea, un stil de viață sănătos și valorile care definesc rugby-ul.

Propunerea legislativă privind instituirea pe 4 mai a Zilei Naționale a Sportului cu balonul oval a fost adoptată și în Camera Deputaților, după ce inițial fusese adoptată și în Senat, informează Federaţia Română de Rugby.

O zi cu o semnificație aparte pentru Ovalul autohton, pentru că, pe 4 mai 1924, România disputa primul meci la Jocurile Olimpice de la Paris, în compania Franței, competiție la finalul căreia rugbyștii aveau să aducă prima medalie olimpică, de bronz, din istoria sportului românesc.

„Este o zi foarte importantă pentru rugby-ul românesc, dar și pentru societatea în care trăim, pentru că, în aceste timpuri, în care tot mai puțini copii fac mișcare, este esențial să avem acțiuni în vederea conștientizării importanței de a face sport. Să nu uităm că rugby-ul are un preponderent caracter social, că are la bază valori în care cresc copiii, valori care stau la baza unei societăți sănătoase: disciplină, respect, integritate, fair-play, dar mai ales solidaritate. Este o zi prin care nu doar dorim să vorbim tuturor de rugby, să îi invităm să fie parte din acțiunile și evenimentele pe care le vom pregăti, dar mai ales să ne cinstim trecutul.

Data de 4 mai este o zi istorică pentru sportul olimpic românesc, pentru rugby-ul românesc și este foarte important ca prin acțiunile noastre să ne onorăm înaintașii”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Legea se trimite spre promulgare președintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire, urmând apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4528 secunde