Rugby-ul românesc îl comemorează pe maestrul emerit Mihail Naca

275
2
Rugby-ul românesc îl comemorează pe maestrul emerit Mihail Naca - rugbyul-1472230133.jpg

Articole de la același autor

În perioada 28 august - 2 septembrie, CS Cleopatra Mamaia va organiza prima ediția a Memorialului "Mihail Naca", în semn de omagiu pentru fostul mare jucător și antrenor de rugby. Șase formații din țară și-au anunțat prezența la evenimentul dedicat maestrului emerit: CS Cleopatra Mamaia, LPS Bârlad, Știința Petroșani, CT "Dinicu Golescu" București, CT "Aurel Vlaicu" București și CS Parohial "Ștefan cel mare și Sfânt" București.


Competiția va debut duminică, 28 august, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", unde vor se vor duela formațiile de rugby în XV, cu vârste până în 16 ani. Cele șase formații au fost împărțite în două grupe a câte trei, astfel: Grupa A - CS Cleopatra, CT "Aurel Vlaicu" și CT "Dinicu Golescu", Grupa B - LPS Bârlad, Știința Petroșani și CS Parohial. 
Luni, 29 august, vor avea loc și duelurile de rugby în Vll, pentru jucători până în 17 ani, pe plaja din dreptul Complexului Cleopatra din Mamaia, componența celor două grupe fiind identică cu cea de la rugby în XV.


Vineri, 2 septembrie, de la ora 8, la Cimitirul Municipal din Constanța este programată slujba de pomenire a fostului mare antrenor, iar după finale, la ora 13, va avea loc o masă de pomenire. 


"Vrem să aducem un omagiu omului care a fost Mihail Naca, figură ilustră a rugby-ului românesc, o persoană care iubea enorm de mult acest sport. Împreună cu foștii jucători de la Farul, Marian Nache și Cornel Vasile, ne-am gândit să dăm naștere unei asemenea competiții și am vrea să invităm alături de noi pe toți care l-au cunoscut pe Mihail Naca, și pe cei care împărtășesc aceeași puternică pasiune pentru rugby", a declarat Vasile Chirondojan, președintele CS Cleopatra Mamaia.


Pe 27 iunie, s-au împlinit șapte ani de la trecerea în neființă a celui mai bun antrenor din rugby-ul constănțean și unul din cei mai valoroși din istoria rugby-ului românesc. Alături de RC Farul Constanța, Mihail Naca a reușit să cucerească șase titluri naționale, fiind și antrenorul care a condus România la prima ediție a Cupei Mondiale de rugby, în Noua Zeelandă, în 1987. Tot sub comanda sa, Farul a participat la primul Masters din istoria rugby-ului, ajungând până în finală, unde a fost învins de puternica echipă franceză Toulouse.


Comentează știrea

Dan
27 august 2016
Nea Nacu

Regretatul nea Nacu a ne-a parasit in 2009, nu acum trei ani...de aceea se si organizeaza acest Memorial, cu ocazia a 7 ani de la trecerea sa in nefiinta...Dumnezeu sa-l odihneasca.

Cheleș Mihai
27 august 2016
Nea Nacu

Ai dreptate, greșeala mea, neatenție. Voi face rectificarea de rigoare.

Răspuns la: Nea Nacu
Adăugat de : Dan, 27 august 2016
Regretatul nea Nacu a ne-a parasit in 2009, nu acum trei ani...de aceea se si organizeaza acest Memorial, cu ocazia a 7 ani de la trecerea sa in...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde