Naționala de rugby a României a plecat, ieri, spre Lisabona

Să nu faceți de râs "frunza de stejar"!

3201
Să nu faceți de râs
Staff-ul echipei naționale de rugby a României a definitivat lotul pe care mizează, sâmbătă, în meciul de la Lisabona. 24 de jucători sunt pregătiți să învingă Portugalia și să ducă selecționata "frunzei de stejar" în recalificările Cupei Mondiale 2011.

Reprezentativa de rugby a României a plecat, ieri, spre Lisabona, acolo unde va disputa meciul decisiv pentru clasarea pe locul trei în Cupa Europeană a Națiunilor, poziție ce le va aduce "stejarilor" accesul în recalificările Cupei Mondiale din Noua Zeelandă 2011.
Față de duelurile precedente, din lotul condus de selecționerul Serge Lairle au dispărut Cătălin Dascălu, Ionuț Botezatu, Valentin Calafeteanu, Bogdan Bălan și Silviu Florea, toți cu probleme medicale. Au apărut, în schimb, Cătălin Nicolae, de la RCJ Farul Constanța, și Alexandru Manta. Cel mai probabil faristul va fi rezervă pentru postul de aripă, iar Manta, în linia a treia.
Lotul României are următoarea componență: Dragoș Dima, Paulică Ion, Mihai Lazăr, Cezar Popescu, Marius Tincu, Bogdan Zebega, Sorin Socol, Valentin Ursache, Cristian Petre, Stelian Burcea, Ovidiu Tonița, Mihai Macovei, Daniel Carpo (de la RCJ Farul), Al. Manta - înaintare; Lucian Sîrbu, Valentin Ivan, Dan Dumbravă, Csaba Gal, Ionuț Dimofte, Cătălin Fercu, C. Nicolae, Iulian Dumitraș, Ștefan Ciuntu și Florin Vlaicu - linia de trei-sferturi.
"Stejarii" au programate trei antrenamente la Lisabona, primul fiind efectuat chiar aseară. Meciul Portugalia - România se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, în direct la TVR 2, pe "Estadio Universitario". La ora jocului, vremea se anunță frumoasă, cu maxima de 18 grade, dar și cu 30% șanse de ploaie.

Un sud-african și un australian în lotul lusitan
Și portughezii și-au anunțat lotul pentru meciul cu România. Față de echipa care a câștigat la București, în 2009, nu lipsește decarul Cabral, marcator a 17 puncte, în timp ce noutățile sunt doi "stranieri": sud-africanul Conrad Stickling (linia a doua) și australianul Joe Gardener (fundaș), ambii cu drept de joc pentru Portugalia.
Clasamentul la zi al CEN: 1. Georgia (24 puncte), 2. Rusia (24 p),
3. Portugalia (20 p), 4. România (17 p), 5. Spania (10 p), 6. Germania (9 p).
Tot sâmbătă, se vor mai desfășura alte două partide din CEN: Georgia - Rusia și Germania - Spania. Pe 27 martie, naționala tricoloră va juca, pe teren propriu, restanța cu Spania.

Cu ochii pe Turneul celor 6 Națiuni
În afara meciului de la Lisabona, iubitorii rugby-ului din România vor avea posibilitatea de a urmări, în week-end, la televizor, alte cinci partide extrem de interesante.
Programul este următorul: vineri, 19 martie: Cardiff Blues - Gloucester (Cupa Anglo-galeză, semifinală; ora 17.00, la Sport 1), Northampton - Saracens (Cupa Anglo-galeză, semifinală; ora 19.00, la Sport 1); sâmbătă, 20 martie: Țara Galilor - Italia (ora 16.30), Irlanda - Scoția (ora 19.00) și Anglia - Franța (ora 21.45), toate la Sport 1, contând pentru Turneul celor 6 Națiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Martie 2010
Stire din Sport : Vin întăriri de cinci stele
Pagina a fost generata in 0.3847 secunde