Campionatele Mondiale de juniori de la Mamaia

Şahiştii constănţeni, în zona mediană a clasamentului

230
Şahiştii constănţeni, în zona mediană a clasamentului - 1-1663154059.jpg

Articole de la același autor

Găzduit de Pavilionul Expoziţional din Constanţa pe parcursul a 11 runde, Campionatul Mondial de şah pentru juniori U14, U16 şi U18 are programate ultimele runde în zilele de joi, 15 septembrie, începând cu orele 15.00, şi vineri, 16 septembrie, începând cu orele 13.00.

După opt partide, cei mai bine clasaţi tineri şahişti români sunt Dragoş Andrei Antonică la U18, locul al doilea, cu 6,5 puncte, Andrei Filip la U16, locul patru, cu 6,5 puncte, şi Vladimir Alexandru Cnejev la U14, locul cinci cu 6 puncte, Ema Obadă şi Filip Magold, locurile 10 la F18 şi U14.

Jucătorii constănţeni Maria Anghel (F18), Maria Criveanu (F14), Arman Emir Omer (U14), Eduard Cotoros (U14), Mircea Andrei Cazan (U14) şi Andrei Cristian Jitea (U16) au acumulat între două şi 4,5 puncte, fiind clasaţi în zona mediană a clasamentului.

La Mondialele de la Constanţa, a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah, Arkady Dvorkovich, care a apreciat condiţiile bune de desfăşurare şi participarea foarte numeroasă, nu mai puţin de 620 de sportivi din 72 de ţări fiind înscrişi în concurs.

„Prin participarea atât de numeroasă şi prin transmisia live a 100 de partide, precum şi prin promovarea pe canalele de comunicare şi social media, Campionatul Mondial este o ocazie excelentă de promovare a staţiunii Mamaia şi a litoralului românesc”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Claudiu Iordache, preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Şah Constanţa, care oficiază în calitate de arbitru la Mondialele de la Mamaia.

Campionatul Mondial de şah pentru juniori este un proiect finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Foto: Claudiu Iordache

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3629 secunde