Sala Polivalentă, aproape de a deveni realitate. "Vrem să jucăm acolo în Liga Campionilor"

372
Sala Polivalentă, aproape de a deveni realitate.

Articole de la același autor

Construcția Sălii Polivalente de la Constanța a adus o bucurie imensă în rândul celor de la Handbal Club Dobrogea Sud.

Visul de a juca într-o sală modernă, la standarde europene, prinde contur la Constanța, iar clubul de la malul mării visează să aducă Liga Campionilor în noua Sală Polivalentă, de 5000 de locuri, a cărei construcție începe astăzi, în complexul Badea Cîrțan.

"Așteptăm o sală mare, modernă, de foarte mulți ani. Mă bucur că lucrurile au mers cum trebuie și felicit autoritățile locale. De luni începe construcția și așteptăm cu nerăbdare finalizarea ei, să putem juca și noi în ea. Este o sală nu doar pentru sportul constănțean, este o sală pe care orașul Constanța o aștepta de foarte mult timp" , a declarat președintele celor de la HCDS, Ionuț Rudi Stănescu.

Noua arenă va fi omologată pentru competiții de handbal, baschet și volei, de nivel european și mondial, dar va putea găzdui și evenimente culturale, conferințe, concerte sau festivaluri.

Constanța are experiența exilurilor de la Buzău și București, unde HCM a fost obligată să joace în Liga Campionilor din cauza faptului că Sala Sporturilor nu era omologată de EHF.

HC Dobrogea Sud trăiește cu iluzia unei săli moderne încă de la înființare. Cum ar fi arătat oare meciurile cu Magdeburg sau Porto într-o sală de top, la Constanța? Cu siguranță, altfel. Oficialii clubului de la țărmul mării preferă să gândească în perspectivă și să țintească cât mai sus.

"Este marele nostru vis să câștigăm titlul și să jucăm în Liga Campionilor. Sperăm ca, odată cu finalizarea sălii, să ne ridicăm și noi la pretențiile orașului și al susținătorilor noștri, să câștigăm un campionat ca să putem juca meciuri de Champions League în noua sală. Avem experiența campaniilor din Europa și știm că un meci de handbal înseamnă mult mai mult decât cele 60 de minute de joc efectiv. Un spectacol sportiv în noua Sală Polivalentă va fi cu totul altceva", a adăugat Ionuț Rudi Stănescu.

Noua sală va include spații dedicate sportivilor – sală de antrenament, sală de forță, sală de fitness, vestiare, cabinete medicale, dar și spații dedicate presei și publicului – cafenele, magazine de alimentație publică. Obiectivul de investiții are o valoare de aproximativ 67,9 milioane lei și va fi finalizat în anul 2022.

Au nevoie de atmosferă incendiară la Constanța

Construcția Sălii Polivalente ar însemna un avantaj incredibil de mare pentru HCDS.

Dacă la meciurile de pe teren propriu handbaliștii constănțeni reușesc să umple Sala Sporturilor până la refuz, ne dăm seama că Sala Polivalentă ar putea fi luată cu asalt de fani la meciurile pe care constănțenii le dispută în cupele europene.

Visul de a juca din nou în Liga Campionilor este în continuare realizabil pentru HCDS.

Echipa antrenată de Djordje Cirkovic se află pe locul 4 în Liga Națională și va prinde cu siguranță play-off-ul.

Principala adversară a constănțenilor este Dinamo București, formație pe care HCDS o poate întâlni și în Final Four-ul Cupei României.

Pentru acest lucru este nevoie de o victorie în semifinalele competiției în fața celor de la Politehnica Timișoara.

În celălalt meci din careul de ași Dinamo va juca în compania celor de la HC Bacău. Final Four-ul Cupei României se va disputa pe 24 și 25 iunie în Sala Sporturilor din Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1941 secunde