Salbă de medalii pentru juniorii constănțeni la Naționalele de atletism

225

Articole de la același autor

Piteștiul a fost din nou destinația atleților constănțeni. De data aceasta, a venit rândul juniorilor să se alinieze la linia de start și să cucerească medaliile naționale. Zis și făcut!

Campionatul Național de atletism pentru juniori 1 a fost ultimul concurs al sezonului. Obiectivul constănțenilor a fost, ca de fiecare dată, să se întoarcă acasă cu medaliile la gât. Delegația dobrogeană a fost formată din sportivii de la LPS și CS Farul, însoțiți de antrenorii Carmen Botea, Eveline Lisenco și Alin Larion.

La triplusalt, atleții de la malul mării au cucerit trei medalii: aur - Cristian Constantin (LPS/CS Farul), bronz - Răzvan Grecu (J2, CSS 1/CS Farul), argint - Ioana Manoliu (LPS/ CS Farul). Ioana a mai câștigat bronzul la proba de lungime.

Cristian Nedelcu (CS Farul) și Andreea Timofei (LPS/ CS Farul) au devenit dublu campioni naționali. Nedelcu a luat aurul la 110 m garduri și 400 m garduri, iar Andreea, la 400 m și 400 m garduri. Andreea Timofei și-a adjudecat și argintul la 200 m.

Tot la 400 m garduri masculin, Andrei Cojocaru (CS Farul) a obținut bronzul.

Iată și alte rezultate ale sportivilor constănțeni: Nicoleta Pușcuță (LPS) - locul 5 - 400 m și locul 6 - 400 m garduri; Nicoleta Zăvelcă (CS Farul/LPS) - locul 7 - 400 m garduri; Cristian Constantin - locul 5 - lungime; Cristian Nedelcu - locul 7 - 200 m și Maria Timofei (J3, LPS) - locul 9 - 800 m.

v v v

În afara concursului, Andreea Grecu a participat pentru a-și îndeplini baremurile pentru Mondiale, la probele de 100 m și 200 m. Din păcate, sportiva Farului nu a reușit să bifeze timpul potrivit la cele două probe. Cu toate acestea, Andreea a alergat și la proba de

400 m, unde a făcut o adevărată surpriză. Atleta a avut timpul extraordinar de 53,96 s, un timp care a adus-o în atenția federației. Din cele spuse de antrenorul Andreei, Paul Neagu, directorul tehnic al FRA, Constantin Mihail, l-a contactat și i-a propus ca sportiva de la CS Farul să facă parte din programul de pregătire al ștafetei 4x400 metri pentru Jocurile Olimpice. Andreea va fi susținută și financiar de federație, însă va trebui să confirme rezultatele la această probă și în anul olimpic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5526 secunde