Scandal, bătaie şi multă ură. Opriţi violenţa de pe stadioane!

578
Scandal, bătaie şi multă ură. Opriţi violenţa de pe stadioane! - fondscandaluristadioane-1662914898.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, fotbalul reprezintă o adevărată religie pentru milioanele de suporteri din România sau din alte ţări. În campionatul intern există câteva echipe de tradiţie care au la fiecare meci o mulţime de fani care le încurajează.

A încuraja o echipă de fotbal nu înseamnă neapărat doar să stai pe scaun şi să aplauzi ca la teatru la fiecare fază spectaculoasă. Aceasta este gândirea şi mentalitatea suporterului român. Problema cea mai gravă este că suporterii români nu îşi înţeleg rolul pe care îl au în organizarea unui meci de fotbal. Aceste acţiuni ale ultraşilor care merg pe stadioane fac rău întreg fotbalului românesc.

La aproape fiecare derby din Superligă putem observa bătăi între suporteri, jandarmi şi uneori chiar jucători. Un lucru care nu ar trebui să fie permis în anul 2022!

Măcel în tribune la derby-ul Dinamo – Steaua

Şi dacă tot am vorbit de prima scenă a fotbalului românesc, am putea să ne îndreptăm atenţia şi către Liga a Doua, acolo unde vineri a avut loc derby-ul Dinamo – Steaua. Partida s-a jucat pe Arena Naţională, iar fanii celor două echipe au luat cu asalt peluzele celui mai mare stadion din România.

Atât suporterii „roş-albaştrilor”, cât şi cei ai „câinilor roşii” au aruncat cu torţe în teren, cu petarde, cu pahare, cu cartoane, cu tot ce au avut la îndemână, punând în pericol integritatea fizică a celor 22 de jucători aflaţi pe gazon.

Cele două galerii au început apoi o bătaie ca în „7 Păcate”, iar jandarmii au fost nevoiţi să intervină.

Pe imaginile camerelor TV s-a văzut clar cum echipajul de la jandarmerie are mari probleme în a gestiona situaţia şi chiar câţiva dintre oamenii legii au fost răniţi.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi-a exprimat părerea în legătură cu acest eveniment.

„O parte din aceşti suporteri sunt sălbatici. Dacă nu se oprește sălbăticia asta, vor fi și morți. E o complicitate cu forțele de ordine, cu paparazzi. Până nu se face ca în Anglia, nu se rezolvă nimic. Nu mai ridică unul glasul în stadion. Cum ai ridicat glasul, te-a și luat. Dacă nu se oprește huliganismul, se alege praful de țara asta. Huliganii trebuie stopați”, a declarat Dumitru Dragomir.

Cea mai halucinantă reacţie a avut-o însă antrenorul celor de la CSA Steaua, Daniel Opriţa.

„Nu știu ce să zic, când am venit aici suporterii asta m-au rugat. Să promovăm mai repede, că le e dor de o bătaie. În Liga 4 nu aveau cu cine să se bată”.



Scandal la Târgu Jiu cu „Bestia” Săpunaru în prim-plan


Sâmbătă, la Târgu Jiu s-a disputat partida dintre FCU Craiova 1948 şi Rapid. La finalul meciului tabela a arătat 1-0 pentru olteni, dar nu rezultatul este cel mai important.

Forţele de ordine au intervenit în peluza rapidistă şi au folosit gaze lacrimogene, moment în care unii dintre fotbalişti au fost afectaţi.

Căpitanul Rapidului, Cristian Săpunaru, a avut o cădere nervoasă şi s-a luat de întreg cordonul de jandarmi, reproşându-le acestora ceea ce s-a întâmplat.

Lucrurile nu s-au oprit aici. Unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai Craiovei a mers în zona vestiarelor, acolo unde a început să înjure şi să scuipe înspre jucători.

În acel moment, discernământul lui Săpunaru a dispărut. Acesta s-a năpustit cu pumnii peste suporter, fiind cu greu îndepărtat de mai mulţi colegi de echipă şi de oamenii din staff-ul tehnic. Managerul celor de la FCSB, Mihai Stoica, l-a criticat în termeni duri pe Săpunaru pentru ceea ce a făcut, iar răspunsul rapidistului nu a întârziat să apară.

„Spun unii pe la TV că sunt eu nebun, că am probleme, mai ales valetul de la palat. Eu nu vorbesc cu valeții, nu le pot răspunde, pentru că nu sunt de teapa noastră. Să-și vadă de treaba lor! Am văzut că domnul Florin Răducioiu a spus că eu sunt căpitan, că trebuie să îndemn la calm. Păi ce să zic? «Stați mă frumos, să dea în voi cu apă, să vă scuipe, să vă dea cu sticla în cap?» Pe noi nu ne ascultă nimeni, nu? Siguranța noastră nu contează, nu?”, a afirmat fundașul.

Un lucru este sigur. Organizatorii acestor meciuri ar trebui să fie mult mai atenţi la cum îşi fac treaba pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. În Europa există oameni care merg cu soţiile şi copiii pe stadioane într-un mod extrem de civilizat. În momentul de faţă, acest lucru este aproape imposibil să se întâmple în România pentru că nimeni nu vrea să îşi pună familia în pericol.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4451 secunde