Scandal de corupție la FIFA. Șase oficiali, arestați

109
Scandal de corupție la FIFA. Șase oficiali, arestați - fifa-1432711810.jpg

Articole recomandate

Șase actuali și foști oficiali FIFA au fost arestați de autoritățile elvețiene, pe numele lor se va cere extrădarea în Statele Unite, potrivit unor informații făcute publice de cotidianul New York Times, care citează surse apropiate de departamentul american de Justiție.

Acuzațiile au legătură cu acordarea dreptului de organizare a turneului final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2022 al Qatarului. Potrivit dezvăluirilor apărute în presă, fostul vicepreședinte FIFA și om de afaceri din Qatar, Mohammed bin Hammam, ar fi plătit aproximativ cinci milioane de dolari mai multor membri ai Comitetului de Organizare al Cupei Mondiale pentru a le influența votul.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri ar fi fost oficialități ale federațiilor de fotbal din Africa, precum și foști membri ai comitetului executiv FIFA din Oceania și Caraibe.

Nu este pentru prima dată când în presă apar astfel de acuzații. Mai mulți oameni din fotbal au considerat suspectă atribuirea organizării unui turneu final Qatarului, o țară fără infrastructură și tradiție fotbalistică și unde temperaturile ating și 50 de grade Celsius.

Oficialii vizați sunt dintre apropiații actualului președinte al organizației Sepp Blatter care este în cursă pentru cel de-al cincilea mandat în fruntea FIFA. Alegerile vor avea loc mâine, iar singurul contracandidat pentru Blatter, 79 de ani, a mai rămas doar prințul Iordaniei Ali Bin Al-Hussein, 39 de ani, actual vicepreședinte FIFA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3762 secunde