Caz grav de corupție la Constanța. Cinci polițiști, săltați de mascați

3328
1
Caz grav de corupție la Constanța. Cinci polițiști, săltați de mascați - cincipolitistispagadga-1429810603.jpg

Articole de la același autor

Cinci agenți de Poliție au ajuns pe mâna Direcției Generale Anticorupție (DGA) pentru că îi ajutau pe hoții de carburant să fure din vagoanele CFR. Furturile erau atent "supravegheate" de "oamenii legii" și de lucrători ai CFR marfă. 


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu ofițerii DGA din Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași și Ialomița au descins, ieri, la mai multe persoane bănuite de corupție. Cele zece percheziții au fost la sediul Poliției Transporturi Maritime, în portul Constanța, dar și la domi-ciliile indivizilor. 12 mandate de adu-cere au fost puse în aplicare. Cei implicați sunt acuzați de dare de mită și furt calificat, respectiv de luare de mită și abuz în serviciu. 


Motorină, benzină, etanol…
Anchetatorii spun că polițiștii DGA au aflat, în luna noiembrie 2014, despre faptul că o rețea de persoane fura carburant, alcool și îngrășăminte din vagoanele de tren care intră în portul Constanța. Anchetatorii au aflat că mai mulți polițiști, dar și lucrători ai CFR Marfă și paznicii din porțile de acces în port "închideau ochii" și îi lăsau pe hoți să fure din vagoane. Schimbul era echitabil pentru toată lumea: spre exemplu, cei cinci agenți de Poliție implicați primeau între 300 și 600 lei pe tură, dar și carburant. Polițiștii își vedeau de treaba lor, în timp ce hoții intrau și furau motorină, benzină, etanol și îngrășăminte, pe care ulterior le vindeau. 


"În fapt, în luna noiembrie 2014, Serviciul Județean Anticorupție Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța cu privire la faptul că o rețea de persoane sustrage produse petroliere, alcool și îngrășăminte din vagoanele de tren care întră în Portul Constanța. Din verificări rezultă faptul că gruparea era sprijinită de lucrători ai SN CFR Marfă SA, paznici de la porțile de acces în port și agenți de poliție din cadrul Serviciului Poliției Transporturi Maritime Constanța", au precizat reprezentanții DGA. 


La sfârșitul audierilor, anchetatorii vor stabili dacă se impune reținerea suspecților. 


Comentează știrea

Hristu
26 aprilie 2015
La puscarie!

Politistii mafioti Buga Cristian si cosmeanu trebuie bagati la puscarie, sunt niste hoti ordinari!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1425 secunde