Scrimă / Echipa feminină de sabie a României, pe locul şase la Campionatele Europene de juniori

255
Scrimă / Echipa feminină de sabie a României, pe locul şase la Campionatele Europene de juniori - 1-1646304355.jpg

Articole de la același autor

Echipa României, alcătuită din Alexandra Mitruș (CS Dinamo București), Ilinca Pantiș (CS Riposta București), Denisa Șerban (CSA Steaua București) și Ana Botezatu (CS Dinamo București), a reușit să termine pe locul şase în concursul feminin de sabie din cadrul Campionatelor Europene de cadeţi şi juniori de la Novi Sad (Serbia), informează Federaţia Română de Scrimă.

Tricolorele au debutat cu o victorie fără probleme în fața Georgiei. A fost 45-35 pentru România după un meci pe care Alexandra, Ilinca și Denisa l-au condus de la cap la coadă. A urmat înfruntarea cu Turcia, din sferturi, unde româncele au condus cu 10-6 după al doilea releu, dar au urmat patru relee consecutive câștigate la scor de către adversare și Turcia avea un avantaj consistent pe tabelă, 30-16. Revenirea tricolorelor nu s-a produs, chiar dacă acestea au recuperat o parte a diferenței, iar turcoaicele s-au impus cu 45-34, trimițând România în turneul pentru locurile 5-8.

Aici a urmat un meci tare împotriva Germaniei. Româncele s-au mobilizat extraordinar, au câștigat primele două relee și le-au încheiat la egalitate pe următoarele două, luând avans pe tabelă, 20-15. Revenirea adversarelor, din releul al cincilea, a fost contracarată de victoria cu 5-0 a Ilincăi Pantiș în fața Christinei Weber, apoi fetele antrenate de Tiberiu Dolniceanu au menținut ritmul și succesul final a fost al nostru, cu 45-43.

În meciul pentru locul cinci, împotriva Poloniei, România a cedat cu 37-45 și a terminat competiția pe locul şase.

În concursul masculin de spadă, echipa României (Rareș Marghescu, Florin Mirică, Daniel Popa, Alexandru Stoica) a pierdut în primul tur, în fața echipei Marii Britanii. Întâlnirea a fost dominată de adversari, tricolorii reușind să câștige doar două relee și să încheie altul la egalitate. Britanicii s-au impus cu 45-33, iar România a ocupat locul 22 în ierarhia finală.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Scrimă 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4726 secunde