Show total la Constanţa. Finalele FIBA 3X3 se vor desfăşura la City Park Mall

788
Show total la Constanţa. Finalele FIBA 3X3 se vor desfăşura la City Park Mall - fondbaschet-1662730063.jpg

Articole de la același autor

Oraşul Constanţa va fi gazda unui super eveniment baschetbalistic. La malul mării, în incinta City Park Mall, între 14 şi 18 septembrie, vor avea loc turneele finale ale FIBA 3×3 Nations League, competiție dedicată tinerilor sub 23 de ani, și FIBA 3×3 Women’s Series, competiție rezervată senioarelor. Evenimentul este organizat de CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Spectatorii vor beneficia de intrare gratuită, astfel că toată lumea se va putea bucura de un adevărat spectacol.

România are echipe naţionale înscrise în ambele turnee. Anul trecut, în competiţia de tineret, România a ocupat locul al doilea în finala FIBA 3X3 Nations League la masculin. Cel mai bun jucător a fost desemnat nimeni altul decât constănţeanul Cristian Mâinea.


Naționala feminină a României a participat anul acesta la Mastersul de la Ulaanbaatar, capitala Mongoliei. Acolo, fetele noastre au reuşit un onorabil loc 3. Toţi ochii vor fi aţintiţi pe competiţia din finala FIBA 3X3 Women Series, acolo unde sunt multe echipe puternice.

La Constanţa vor veni forţe ale baschetului, precum campioana olimpică, Statele Unite, campioana mondială, Franța, câștigătoarea ediției precedente a circuitului feminin profesionist, Germania, și campioana europeană din 2021, Spania.

Canada, Lituania și echipa Dusseldorf Zoos completează un tablou competițional de super clasă pentru evenimentul de gală al sezonului 2022 din FIBA 3×3 Women’s Series.


Alături de echipele tricolore, în finalele circuitului de tineret s-au calificat câștigătoarele celor 11 conferințe FIBA 3×3 Nations League care au avut loc pe patru continente, reunind la start un număr record de 57 de țări. Japonia, Mongolia, Lituania, Cehia, Kenya, Rwanda, China, Israel, Italia, Ungaria, Egipt sau Statele Unite vor fi țările care vor fi reprezentate cu cel puțin o echipă națională în turneul de la Constanța.

Vor fi cinci zile fenomenale de baschet şi nu numai. Spectatorii vor avea parte de momente speciale şi cu siguranţă aceştia vor crea o atmosferă electrizantă.


Vineri și duminică vor avea loc două demonstrații de slam-dunk cu atleți profesioniști, câștigători ai mai multor concursuri de acest gen. Un duel America vs. Europa în care Isaiah Rivera (Porto Rico), New Williams (SUA), Piotr Grabowski și Rafal Lipinski (Polonia) se vor duela pentru titlul neoficial de cel mai bun “zburător” din lume.

Spectatorii vor avea șansa lor să pășească pe terenul de joc, în cadrul concursurilor care vor fi organizate în pauzele dintre meciuri, iar Atriumul din incinta City Park Mall va deveni de asemenea un mare teren de baschet unde atât fanii cât și jucătorii prezenți la eveniment pot interacționa.


Evenimentul care cuprinde cele două turnee finale este organizat de către CSM Constanța cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și City Park Mall și este susținut de către Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Stirom, Radio Constanța, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Federația Română de Baschet, Red Bull.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde