Memorialul "George Mîță" la lupte greco-romane, ediția a IV-a

Și Hercule ar fi invidios pe campionii Constanței

1842
Și Hercule ar fi invidios pe campionii Constanței - c2a2c749a957b42d69460247e0482569.jpg

Articole de la același autor

Luptătorii de greco-romane păstrează vie amintirea fostului lor coleg, George Mîță, urcat prea repede la Ceruri. Sportivii și-au demonstrat valoarea pe saltea, iar cei mai buni au primit medaliile de campioni.

Trei selecționate - ale municipiului București și ale județelor Constanța și Tulcea - au venit să se întreacă în cea de-a patra ediție a Memorialului "George Mîță" la lupte greco-romane, concurs pentru copii și cadeți, care s-a desfășurat, zilele trecute, la sala de sport a Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza".
Cea mai bună echipă s-a dovedit a fi cea a Constanței, care s-a impus, de fiecare dată la limită, în ambele partide: 6-5 cu Tulcea și 6-5 cu București. Locul doi i-a revenit formației din Capitală, 9-2 cu tulcenii.
Pentru selecționata Constanței, au luptat Ilieas Oscean (32 kg; LPS "Nicolae Rotaru" CSS), Marius Țucă (38 kg; CS Farul), Iulian Grăjdan (42 kg; LPS), Ionuț Ion (46 kg; LPS), Stelian Motoloi (50 kg; LPS), Flavius Moise (50 kg; CSS Medgidia), Valentin Ștefan (54 kg; LPS), Duan Memet (54 kg; LPS), Alexandru Toader (58 kg; CSS Medgidia), Ender Malaomer (63 kg; LPS), Sebastian Agrigoro-șoaei (63 kg; LPS), Laurențiu Gîțu (69 kg; CS Farul), George Genuchi (76 kg; LPS) și Taner Abdul-Vuap (85 kg; CS Farul).
"Competiția a fost deosebit de spectaculoasă, cu un grad tehnic ridicat. Victoriile Constanței ar fi putut fi mai clare, dar, în debutul campionatului, am pierdut un luptător important, Abdul-Vuap, accidentat la gleznă", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul exe-cutiv al Asociației Județene de Lupte (AJL), prof. Ioan Giuglea.
În afară de turneul de cadeți pe echipe, s-au mai disputat și me-ciuri de copii, pe saltea luptând sportivi de la LPS Constanța, CSS Medgidia și CSS Tulcea.
Competiția a fost supervizată de președintele AJL, Gigi Pam-buca, dar și de fostul campion european Ender Memet, care
și-a încurajat și sfătuit nepotul sportiv, Duan. Memorialul a fost organizat de AJL, cu sprijinul DSJ Constanța, al familiei lui George Mîță și al foștilor colegi de echipă ai sportivului, Iulian Ursoi și Gheorghe Iordache.
Toți participanții la turneu au primit dulciuri și băuturi răcoritoare, iar ocupanții primelor trei poziții au fost recompensați cu medalii, tricouri și diplome.
***
George Mîță a fost un luptător legitimat la LPS Constanța. S-a născut pe 18 octombrie 1981 și a decedat pe 26 octombrie 2005, în Olanda.
A început luptele la vârsta de nouă ani, primul antrenor fiindu-i Valentin Dobrin. În palmares, are un titlu de campion național de copii (1994), două medalii de argint, la Naționalele de copii (1995) și Liga juniorilor (1996), și două medalii de bronz, la Naționalele de cadeți (1996) și Naționalele de juniori (2000).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2674 secunde