Simona Halep, a treia favorită la Miami. Ar putea urca pe locul 4 mondial

447
Simona Halep, a treia favorită la Miami. Ar putea urca pe locul 4 mondial - haleptreia-1395249492.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 5 mondial, poate urca pe locul 4 în clasa-mentul tenisului profesionist feminin în cazul în care va reuși să câștige turneul de la Miami (arena Laykold, Florida), programat în cursul acestei săptămâni. În cazul unei victorii finale, o va depăși pe actuala ocupantă a poziției a 4-a în clasament, belarusa Victoria Azarenka, absentă de la acest turneu. 


În vârstă de 22 ani, Halep a fost desemnată a treia favorită a competiției de la Miami. În prezent, Simona Halep se află deja pe locul patru în ierarhia WTA "Road to Singapore" (RS), după Li Na, Dominika Cibulkova și Agnieszka Radwanska, acest clasament reprezentând, de fapt, situația în circuitul feminin care ia în considerare doar rezultatele din 2014 și care constituie un criteriu pentru calificarea la Turneul Campioanelor, unde cele mai bune opt jucătoare din WTA își dispută ultimul titlu al sezonului, între 17 și 26 octombrie, la Singapore. 


În ipoteza câștigării jocu-lui cu adversara Casey Dellacqua (locul 56 WTA și 22 RS), Simona Halep o va întâlni pe Venus Williams (31 WTA/16 RS) și, calificându-se mai departe, pe Alize Cornet (22 WTA/15 RS) sau pe Dominika Cibulkova (11 WTA/2 RS), urmând ca în sferturile de finală să joace cu Roberta Vinci, Eugenie Bouchard, Elena Vesnina sau Agnieszka Radwanska. Astfel, în semifinale, Simona Halep ar avea ocazia să concureze cu Jelena Jankovic, Garbine Muguruza, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Carla Suarez Navarro, Kaia Kanepi, Daniela Hantuchova sau Na Li iar în finală, să se confrunte cu Serena Williams, Angelique Kerber, Sara Errani, Maria Sharapova, sau Petra Kvitova. La turneul din Florida mai participă alte trei jucătoare române, Sorana Cîrstea (26 WTA), Monica Niculescu (70 WTA) și Alexandra Cadanțu (62 WTA). Cîrstea a fost desemnată cap de serie nr. 25 și va intra direct în turul secund, unde o va întâlni pe Țvetana Pironkova (locul 47 WTA și 19 RS). În 2013, Sorana Cîrstea a ajuns pentru prima dată în finala Cupei Rogers dar a fost învinsă de Serena Williams.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7892 secunde