Simona Halep, din nou pe tabloul principal al unui turneu WTA

2503
După evoluțiile bune din concursurile de la Marbella și Barcelona, jucătoarea de tenis Simona Halep, de la CS Mamaia Idu / LPS "Nicolae Rotaru" CSS, a urcat din nou pe tabloul principal al unui turneu WTA. De data aceasta, constănțeanca a trecut cu bine de sesiunea de calificări a turneului feminin de la Fes (Maroc), competiție pe zgură, în care organizatorii oferă premii în valoare totală de 220.000 de dolari.
Desemnată cap de serie nr. 1 în calificări, Simona a avut liber în runda inaugurală, apoi a învins-o, în trei seturi, scor, 4-6, 6-1, 6-3, pe Nathalie Vierin, din Italia. În turul decisiv, Estrella Cabeza Candela (Spania, nr. 7) nu i-a opus decât o firavă rezistență, iberica cedând cu 1-6, 1-6, în ciuda susținerii suporterilor.
Astfel, Simona Halep a acces pe tabloul principal, unde o înfruntă, în primul tur, pe Lucie Hradecka (Cehia), a opta favorită la trofeu. Pentru evoluțiile de până acum, constănțeanca și-a asigurat 17 puncte ATP și 1.725 de dolari. Dacă va ajunge în optimi, fază în care este deja prezentă cea-laltă reprezentantă a României, Ioana Olaru, recompensa va crește la 2.950 de dolari și 30 p ATP.
Finala Grand Prix-ului De SAR La Princesse Lalla Meryem se va desfășura sâmbătă, 1 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2898 secunde