Spor la pedalat! Începe Turul Dobrogei la ciclism

282
Spor la pedalat! Începe Turul Dobrogei la ciclism - spor-1525881090.jpg

Articole de la același autor

După o scurtă pauză, Turul Dobrogei, pasionanta întrecere pe etape de la malul Mării Negre, revine în calendarul competițional al Federației Române de Ciclism. Deschisă de această dată numai cadeților și juniorilor, competiția propune patru etape prin idilicul, dar asprul peisaj al Dobrogei, între 11 și 13 mai, iar ca noutate, clasamentul general final va conta pentru etapa a II-a din Cupa României de juniori. 


Organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Clubul Sportiv de Ciclism Bilal 2000 Constanța, Turul Dobrogei se va desfășura în conformitate cu regulamentele Uniunii Cicliste Internaționale și ale Federației Române de Ciclism. 


Competiția este deschisă participanților de orice cetățenie, care dețin o licență validă UCI în anul 2018 și care fac parte din categoria cadeți și juniori, masculin și feminin. 


Programul competiției: joi, 10 mai, de la ora 19.00, Restaurantul Sport, ședința tehnică; vineri, 11 mai: Etapa I: Contratimp individual (10 kilometri). Întâlnirea concurenților, ora 9.00, la ieșirea din Comuna Mihail Kogălniceanu, DJ 222, spre localitatea Cuza Vodă. Primul start va fi la ora 10.00. Plecarea concurenților se va face la fiecare minut, în ordine aleatoare, stabilită prin tragere la sorți la ședința tehnică, ținând cont de categorie; Etapa a II-a: Murfatlar - Pietreni - retur (60 de kilometri). Întâlnirea concurenților, ora 16.00, la ieșirea din Comuna Murfatlar, DN 3, spre localitatea Cobadin. Startul se va da la ora 16.30; sâmbătă, 12 mai: Etapa a III-a: Constanța - Mihail Kogălniceanu - Grădina - retur (90 de kilometri). Întâlnirea concurenților, ora 10.00, la ieșirea din municipiul Constanța, în parcarea Magazinului Elvila (Km. 6 al DN 2A). Startul se va da la ora 10.30; duminică, 13 mai: Etapa a IV-a: Circuit pe bd. Aurel Vlaicu (50 de kilometri). Se vor parcurge 25 de tururi, care vor însuma 50 de kilometri. Startul se va da la ora 11.30. 


Înaintea ultimei etape a Turului Dobrogei, în data de 13 mai, va avea loc Cupa Mării Negre, care va găzdui etapa a II-a a Cupei României de Șosea pentru copii. Traseul va fi circuitul în lungime de 2 kilometri de pe bd. Aurel Vlaicu. 


Primul start va avea loc la ora 9.30, iar distanțele de parcurs sunt următoarele: Copii D2 - 1 kilometru (0,5 tururi); Copii D1 - 2 kilometri (1 tur); Copii C - 6 kilometri (3 tururi); Copii B - 14 kilometri (7 tururi); Copii A - 24 de kilometri (12 tururi). 


Înscrierile se fac la adresa [email protected]


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4456 secunde