Canadianul care a pregătit pe CVM Tomis are oferte din România

Concurs Stelio De Rocco, șanse mari de a deveni antrenorul Remat-ului Zalău

2381

Articole de la același autor

Fostul antrenor al echipei de volei masculin CVM Tomis Constanța, Stelio De Rocco, este foarte aproape de a prelua conducerea tehnică a campioanei României, Remat Zalău. Formația sălăjeană a rămas fără tehnician, după ce Michael Warm, cel care a câștigat titlul, a plecat la naționala Austriei.
"Negociem cu trei antrenori, iar prima opțiune este Stelio De Rocco. În luarea deciziei finale, vom ține cont de performanțele fiecăruia, dar și de posibilitățile noastre financiare. După ce vom stabili antrenorul, ne vom gândi și la jucătorii cu care să întărim lotul pentru sezonul viitor", a declarat patronul Remat-ului, Liviu Ciupe.
Stelio De Rocco a antrenat pe CVM Tomis timp de doi ani și șapte luni, aducând pe litoral două titluri de campioană națională (2007 / 2008, 2008 / 2009) și trei Cupe ale României (2007 / 2008, 2008 / 2009 și 2009 / 2010). Tehnicianul canadian s-a despărțit de clubul constănțean în februarie 2010, an în care Tomisul s-a clasat pe locul doi în DA1 și a dezamăgit în cupele europene.
v v v
Participarea în Liga Campionilor este marele vis al multor conducători de cluburi de volei din România. După ce jucătoarele de la CSU Metal Galați s-au descurcat onorabil în ediția de anul trecut, vara aceasta, patru grupări - Remat Zalău, CVM Tomis Constanța (la masculin), Dinamo București și CSV 2004 Tomis Constanța (la feminin) și-au manifestat dorința de a fi prezente în cea mai importantă competiție europeană inter-cluburi.
Până acum, Confederația Europeană de Volei a dat un singur răspuns favorabil, și anume cererii Remat-ului Zalău, în timp ce Constanța încă mai așteaptă.
Singura echipă din România care ar fi avut dreptul să participe direct în Liga Campionilor, CSU Metal Galați, nu a trimis documentația necesară în vederea înscrierii în sezonul 2010 / 2011 al competiției europene. Se pare că problemele financiare ale grupării de la Dunăre pun în pericol chiar și prezența campioanelor în DA1.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4683 secunde