Studenții de la "Ovidius", pe primul loc la Naționalele Universitare de Atletism

586
Studenții de la

Articole de la același autor

Performanță remarcabilă obținută de atleții Universității "Ovidius" din Constanța la Campionatul Național Universitar de Atletism,
ce s-a desfășurat, zilele trecute, la Bacău, în organizarea Federației Sportului Școlar


și Universitar, Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bacău și Federației Române de Atletism. 


Din cele 23 de centre universitare înscrise în competiție, Universitatea "Ovidius" s-a dovedit a fi cea mai medaliată, cu 11 podiumuri: cinci medalii de aur (Cosmin Dumitrache și Simona Balcă - la 60 metri garduri, Ionuț Grecu - lungime, Cosmin Trofin - 800 metri și Adina Amzucu - săritura în înălțime), cinci de argint (Radu Costache - 60 metri garduri, Nicoleta Pușcuță - 60 metri garduri și triplusalt, George Baciu - lungime, și Ionuț Grecu - triplusalt) și una de bronz (Adrian Boldeanu - 60 metri garduri). 


"Sunt foarte mândru de rezultatul remarcabil pe care l-au obținut studenții noștri. Îi felicit pentru parcursul lor, pentru valențele practice extraordinare și pentru aspectele teoretice însușite activ în cadrul cursurilor. Sincer, mă gândeam că vom câștiga undeva la șase-șapte medalii, nicidecum 11", a declarat coordonatorul lotului, prof. univ. dr. Alin Larion, cadru didactic al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității "Ovidius". 


Cosmin Dumitrache - cel mai bun! 


Atletul Cosmin Dumitrache a fost declarat cel mai bun student al competiției, în urma unei performanțe de 8 secunde, la 60 metri garduri. Dumitrache este născut la Timișoara, este legitimat la CSM București și este masterand al Universității "Ovidius". 
Reamintim că, în anul 2017, studenții de la "Ovidius" au obținut 12 medalii de aur, 10 de argint și nouă de bronz în cadrul Campionatelor Naționale Universitare și s-au clasat pe locul Vl la Campionatul European Universitar de Handbal. De asemenea, Alina Rotaru a câștigat medalia de aur la Jocurile Mondiale Universitare, cu o săritură ce a măsurat 6,65 metri. 


"Alina Rotaru este inclusă într-un circuit european de atletism, acolo unde reprezintă România. Nu a fost prezent nici Alexandru Bugheanu, proaspăt campion european la bob, fiind aflat la un alt concurs de bob. Au mai fost câțiva sportivi menajați, din cauza problemelor fizice. Dacă am fi fost în efectiv complet, ne-am mai fi adăugat câteva medalii", a completat Alin Larion. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3474 secunde