Șumudică l-a făcut căpitan pe Mățel la nici 20 de ani

898
Antrenorul Farului, Marius Șumudică, a explicat că l-a desemnat căpitan de echipă pe tânărul Alexandru Mățel (împlinește 20 de ani pe 17 octombrie a.c.) pentru a-i da încredere și a-i ridica moralul. Internaționalul de tineret era afectat de nerealizarea transferului la Almeria (Spania, prima divizie) și prestația sa avea de suferit.
"Am încercat să-i dau cât de cât moral lui Alex. El este un jucător labil psihic în unele momente. A avut o ofertă de a pleca în străinătate, pe care noii patroni nu au acceptat-o, întrucât au venit cu gânduri bune la Farul, vor să facă treabă, nu să vândă jucătorii. Eu sunt de părere că banderola de căpitan nu trebuie purtată în funcție de vârstă. Mățel e fotbalist de valoare, internațional al României. Poate ajunge departe, se poate transfera la un club mare și tocmai de aceea trebuie să-i dăm încredere", a declarat Șumudică, pentru "Cuget Liber".
Tehnicianul farist era nemulțumit de modul în care Mățel se pregătea în ultimul timp, iar la partida de la Brănești l-a schimbat în minutul 25, după ce jucătorul i-a spus că nu mai poate și că se sufocă.
În primul meci în calitate de căpitan, cel de "Cupă" cu Delta Tulcea, Mățel a greșit la golul de 1-0 al gazdelor, dar apoi s-a revanșat, centrând perfect la ambele reușite ale Farului, cele ale lui Chico și Ene.
"Nu mă așteptam să primesc banderola. Sunt onorat și sper să mă ridic la nivelul așteptărilor", ne-a spus și Mățel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3724 secunde