Tenisul constănţean are viitor! Matei Petre, campionul României la Naţionalele de Iarnă

568
Tenisul constănţean are viitor! Matei Petre, campionul României la Naţionalele de Iarnă - 1-1648734401.jpg

Articole de la același autor

Tinerii jucători de tenis au reuşit rezultate foarte bune la ultimele turnee la care au participat, adjudecându-şi trofee importante şi acumulând experienţă, marele vis fiind acela de a ajunge în echipele de Cupa Davis ori Billie Jean King Cup.

Tânărul tenismen constănţean Matei Petre, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, a ocupat primul loc la Campionatul Naţional de Iarnă, devenind astfel campionul României la categoria U9.

Evoluţie impresionantă şi pentru Gabriel Gheţu, care a participat, în Spania, la 20th International Tournament U16 Joan Mir „In Memoriam”, cel mai puternic turneu de categoria 1 din Circuitul Tennis Europe U16 din această perioadă.

Gheţu a jucat în ambele finale ale competiţiei, iar la simplu, unde a fost cap de serie nr. 6, a ajuns în ultimul act fără să piardă vreun set. În finală, el a jucat împotriva favoritului nr. 1, Timofei Derepasko, rusul impunându-se în două seturi, scor 6-3, 6-1.

Cei doi finalişti de la simplu au făcut pereche în turneul de dublu pe care l-au şi câştigat după un meci de două seturi, 6-4, 6-4, jucat împotriva perechii Jan Smrcka (Germania) / Leon Zaorski (Polonia).

În urma acestor rezultate, Gabriel Gheţu a urcat 24 de poziţii în clasamentul Tennis Europe şi este pe poziţia a treia pentru Mastersul de la Monte Carlo din acest an.

La rândul său, Maria Valentina Pop s-a întors acasă cu două trofee de la „Soul Cup” (Turcia), turneu Tennis Europe U12 de categoria 1, după ce a jucat în finală atât la simplu, cât şi la dublu.

La simplu, în ultimul act, Maria Pop s-a impus, în două seturi, scor 7-6 (7), 7-5, în fața unei jucătoare din Pakistan, Haniya Aman Minhas, dar a pierdut finala de dublu. Ea a făcut pereche cu o jucătoare din Turcia, Defne Akcay, cele două fiind învinse, 0-6, 3-6, de Bal Ayse şi Ela Duzovalilar, ambele din Turcia.

În schimb, în turneul de dublu masculin, s-a impus o pereche din România, la finalul unui meci dramatic. Patrik David Bolduţ şi David Cercel au trecut în super tie-break, 6-4, 3-6, 12-10, de turcii Mehmet Toprak Erçin şi Kerem Genc.

Parcurs bun pentru cei doi jucători şi în turneul de simplu, chiar dacă ambii au pierdut în faţa aceluiaşi jucător, Mehmet Toprak Erçin, câştigătorul ediţiei din acest an. Astfel, Patrik Bolduţ a ajuns până în semifinalele, în vreme ce David Cercel s-a oprit în sferturile de finală.

În fine, tot în turneul de dublu, a avut o evoluţie apreciată şi Darius Dorin, care a jucat alături de un jucător din Belarus, Iosif Volchak, cei doi ajungând până în semifinale.

XXX

„Micii campioni de azi pot deveni, mâine, marii campioni, cu condiţia să-i ajutăm. Constanţa nu duce lipsă de modele în tenis: Andrei Pavel, George Cosac, Horia Tecău şi, desigur, Simona Halep”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

Foto: Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6368 secunde