Mamaia - capitala europeană a sportului de masă

Țineți ritmul! Luna viitoare, alergăm la Maratonul Nisipului

415
1
Țineți ritmul! Luna viitoare, alergăm  la Maratonul Nisipului - tineti-1517853076.jpg
La sfârșitul lunii viitoare, stațiunea Mamaia va redeveni, pentru o zi, capitala europeană a sportului de masă. În data de 25 martie 2018, va avea loc a V-a ediție a Maratonului Nisipului, cea mai mare competiție de anduranță din Europa desfășurată integral pe nisip.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță și conține patru probe competitive (maraton, semi-maraton, cursa de 10 km și cursa de 5 km) și crosul Family Run (aproximativ 1 km), având menirea de a-i aduce mai aproape de sport atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța prin proiectul social inițiat de către Asociația "Dăruiește Aripi".

Evenimentul sportiv internațional este organizat de Asociația Sportivă SanaSport și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

"În anul 2018, nu mai vorbim despre alergare, ci vorbim despre familie și dezvoltare personală, despre un stil de viață mai sănătos, despre iubire, comuniune, despre a dărui, a ajuta, despre bucuria de a alerga împreună cu sute de oameni. În toate aceste ediții anterioare, am reușit să construim, întâi de toate, dorința de a ne bucura de momente unice în viață. Am reușit să legăm prietenii, să construim o comunitate puternică a iubitorilor de sport, care se implică tot mai activ în problemele comunității. Mai mult, am reușit printr-un eveniment ce reprezenta inițial «o alergare între prieteni» să realizăm un eveniment sportiv internațional prin care să promovăm stațiunea Mamaia ca o atracție turistică. Zeci de sportivi străini și sute de conaționali din toate colțurile țării au venit pe litoralul românesc pentru că au fost atrași de entuziasmul de pe chipurile oamenilor, din fotografiile distribuite pe rețelele de socializare. Oamenii sunt atrași de bucurie, de entuziasm, iar noi, românii, am reușit să transmitem aceste sentimente cu vârf și îndesat", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației "SanaSport", Daniel Antonaru, co-organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului.

Cum se fac înscrierile

Anul trecut, evenimentul sportiv internațional Maratonul Nisipului a bătut toate recordurile de participare. Pe plaja dinspre Mamaia spre Năvodari, au alergat nu mai puțin de 1.600 de sportivi amatori și profesioniști din 10 țări, s-au mobilizat peste 160 de voluntari pentru a contribui la buna desfășurare a competiției, iar peste 10.000 de oameni au văzut live pe internet competiția. În același timp, s-au donat 12.500 de lei, sumă care a fost alocată pentru reconstrucția și modernizarea secției de nou-născuți.

Înscrierile la Maratonul Nisipului 2018 se pot face pe site-ul www.maratonulnisipului.ro. 

Comentează știrea

cosmin
6 februarie 2018
Selectam moderatori

Selectam urgent moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: cosminsandu027@gmail.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5933 secunde