Toma Matei îşi doreşte reluarea competiţiilor în box. „Noi de ce să nu ne antrenăm?”

193
Toma Matei îşi doreşte reluarea competiţiilor în box. „Noi de ce să nu ne antrenăm?” - tomamatei-1599661560.jpg

Articole de la același autor

Arbitrul internaţional de box Toma Matei a trecut cu bine peste vârful pandemiei de coronavirus şi nu a pierdut nicio secundă legătura cu lumea boxului, cea în care s-a remarcat şi a devenit cunoscut. El laudă iniţiativa lotului feminin de box al României care, în această vară, s-a pregătit timp de două luni la Complexul Sportiv „Marea Neagră” din Eforie Nord.

„Avem pugiliste valoroase. Am vorbit cu maestrul Adrian Lăcătuş şi mi-a spus că fetele sunt pregătite. Lăcrămioara Perijoc a crescut foarte mult de când a devenit campioană europeană. Dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, veţi vedea că este foarte posibil să cucerească o medalie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Toma Matei.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile tuturor sportivilor din întreaga lume, iar Toma Matei este de părere că antrenamentele la box şi competiţiile ar trebui să reînceapă, aşa cum se întâmplă la alte sporturi.

„Cum este posibil ca handbalul, fotbalul şi alte sporturi să îşi reia activitatea şi noi nu? Nu mi se pare corect. Cătălin Moroşanu face antrenamente şi nu îi mai spune nimeni nimic. Noi de ce să nu ne antrenăm? Trebuie să se ia cât mai repede o decizie, pentru că altfel vom avea cu toţii de suferit”, a adăugat Toma Matei.

Campionatul Naţional de box feminin care ar fi trebui să se dispute, în luna octombrie, în aer liber, la Eforie Nord, este în pericol să nu se mai organizeze din cauza acestei pandemii.

Centura de Aur și Mănușa Litoralului, la Constanţa

Valoarea boxului românesc a scăzut, iar Toma Matei ne-a explicat că va fi foarte greu să descoperim un nou pugilist de talie mondială, aşa cum au fost Leonard Doroftei sau Lucian Bute.

Toma Matei vorbește cu durere în suflet despre situația în care se află boxul românesc în momentul de față. Cu toate astea, fostul arbitru a stat de vorbă cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, pentru a reactiva două dintre cele mai importante competiții care aveau loc în trecut la Constanța.

„În conducerea Federaţiei Române de Box avem oameni capabili şi astfel am putea să avem speranţe că vom descoperi noi talente. Este foarte greu să mai avem un pugilist ca Leonard Doroftei. Nu prea avem bani în boxul românesc. Eu nu am fost niciodată de acord ca cei care au practicat boxul să treacă la artele marțiale de tipul K1 sau Local Kombat. Păi, unui pugilist îi trebuie cel puțin 15 meciuri ca să iasă campion mondial, iar unuia care practică K1 îi trebuie trei meciuri. Nu este corect.

Am vorbit și cu primarul Decebal Făgădău. A fost aprobat un proiect prin care să readucem Centura de Aur și Mănușa Litoralului. Sunt competiții care vor avea loc în Constanța și în stațiunea Mamaia. Așteptăm să treacă pandemia și ne apucăm de treabă”, a declarat Toma Matei.



Preşedinte al Consiliului de Arbitri


Înaintea pandemiei de coronavirus, Toma Matei a căpătat o funcţie importantă în boxul românesc, despre care ne-a vorbit şi acum cu plăcere. Toma Matei a oficiat în cadrul unor competiții majore, cum ar fi Campionate Mondiale, Campionate Europene și chiar turnee de calificare la Jocurile Olimpice.

„Eu sunt președintele Consiliului de Arbitri din România. Acest lucru s-a decis în Biroul Federal, pentru că eu, ca arbitru, am avut performanțe foarte mari. Nu cred că mă mai poate egala cineva în acest moment. Am un palmares foarte bun. Am fost la 16 Campionate Mondiale, Europene și turnee olimpice. Ținând cont că trecem printr-o criză la nivel de sport, nu mai poate nimeni să mă ajungă. Eu îmi doresc măcar să mă egaleze cineva, dar cred că este imposibil. De la toate campionatele la care am arbitrat m-am întors cu calificativul foarte bine.

Am inițiat mai multe discuții cu Dorel Simion sau cu președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, și am abordat mai multe subiecte legate de arbitrajele în box. Vom vedea ce se va întâmpla”, a concluzionat Toma Matei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.989 secunde