Trei medalii la Campionatele Mondiale pentru Eduard Novak

94
Trei medalii la Campionatele Mondiale pentru Eduard Novak - ddd-1580714402.jpg

Articole recomandate

Singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak, a încheiat cu un bilanț de trei medalii Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada), după bronzul obținut duminică la omnium cat. C4, potrivit Agerpres. Novak, președintele Federației Române de Ciclism, a totalizat 138 de puncte, după evoluțiile sale din probele de contratimp, sprint 200 m, urmărire și scratch. Pe primul loc s-a clasat slovacul Jozef Metelka, 158 puncte, iar pe locul secund a terminat americanul Jason Macom, cu 140 puncte.

Eduard Novak (43 ani), multiplu medaliat mondial și european la paraciclism, a mai obținut o medalie de bronz joi în proba de contratimp 1 km la categoria C4, și una de argint sâmbătă în proba de urmărire individuală 4 km. În cursa de scratch de duminică (15 km, 60 de tururi), Novak a ocupat locul al patrulea, după Jozef Metelka, Jason Macom și rusul Serghei Pudov. În septembrie anul trecut, Novak cucerea o medalie de bronz la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda), în proba de contratimp la categoria C4 (31,2 km).

Novak a câștigat aurul la Jocurile Paralimpice de la Londra, în 2012, în proba de urmărire pe circuit la categoria C4. El mai are două medalii de argint la Jocurile Paralimpice, în 2008, la Beijing, la contratimp LC2, și în 2012, la Londra, la contratimp C4.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.452 secunde